Antena 3 CNN Meteo Vremea se înrăutățește! Meteorolog: ”Vom vedea cum furtunile devin tot mai frecvente!”

Vremea se înrăutățește! Meteorolog: ”Vom vedea cum furtunile devin tot mai frecvente!”

Ploile și furtunile au făcut ravagii în aproape toată țara. Mihai Huștiu, meteorolog ANM, a anunțat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, cum va fi vremea în perioada următoare.

Vremea se înrăutățește! Meteorolog: ”Vom vedea cum furtunile devin tot mai frecvente!”
Sursa foto: pexels
de Laura Dinu    |    05 Iun 2023   •   14:53

”Astăzi ne așteptăm la instabilitate atmosferică accentuată în partea centrală a țării și pe la munte. Deja în județul Harghita avem ploi torențiale consemnate la această oră, unde în ultima jumătate de oră am avut aproximativ 20 l/mp. Aceste fenomene de instabilitate sunt așteptate în această după amiază și spre seară în partea sudică și estică a Transilvaniei, în zona de munte aferentă. În rest vom avea o vreme însorită astăzi, cu temperaturi mai ridicate decât ieri, de 27-28 de grade.

Iar pentru zilele următoare ne așteptăm ca vremea să rămână în general caldă. Mâine temperaturile vor fi mai coborâte în vest și nord-vest, unde vor fi în jurul a 21 de grade în zona deluroasă din vestul țării și prin Maramureș.

Tot în partea de vest și nord-vest cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, sunt așteptate și cantități mai însemnate de apă, 15-20 l/mp și vom vedea cum de la o zi la alta potențialul de instabilitate, furtunile, vor deveni mai frecvente pentru că și temperaturile vor crește în a doua jumătate a săptămânii.

Am putea avea din nou temperaturi de 29-30 de grade în zonele de câmpie și vorbim de instabilitate accentuată treptată, dar ploile vor prefera partea de vest, nord vest a țării și parțial centru. Acolo vor fi ploi în următoarele trei-patru zile și cantități de apă mai însemnate.

În restul țării, o vreme destul de frumoasă. Chiar și la mare o vreme plăcută în perioada următoare, chiar dacă mai bate vântul, temperaturile sunt plăcute, în jur de 21-22 grade. Acolo nu sunt prognozate ploi.

Aș mai menționa vântul care va avea intensificări temporare în sudul Banatului, în Carpații Meridionali, cu rafale de 55-65 de km/h. În ansamblu, o săptămână potrivită din punct de vedere termic, cu instabilitate crescută”, a explicat Mihai Huștiu la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea Mihai Huştiu ANM
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close