Antena 3 CNN Meteo Peste 26 de grade în weekendul de Paște! Care sunt zonele unde se vor înregistra

Peste 26 de grade în weekendul de Paște! Care sunt zonele unde se vor înregistra

Vești bune de la meteorologi! Iepurașul ne aduce vreme bună de Paște. Vom simți, în sfârșit, temperaturi de început timid de vară. Vom avea 25 de grade în unele zone din sudul țării.

Peste 26 de grade în weekendul de Paște! Care sunt zonele unde se vor înregistra
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    21 Apr 2022   •   15:02

Meteorologul Alina Șerban a anunțat la Antena 3 cu va fi vremea de Paște. 

” Venim cu vești bune mai ales că ne apropiem de sărbătoarea pascală când toată lumea va fi liberă și își dorește să stea cât mai mult afară.  Ei bine, da, se poate, pentru că va fi frumos și cald duminică, în prima zi de Paște. Vor fi temperaturi de peste 20 de grade în multe localități, 24...25 de grade în cele din vestul și din sudul teritoriului.  

Ne așteptăm ca duminică să înregistrăm maxim de 23...25 de grade în Banat, în Oltenia, în Muntenia, poate și în partea continentală a Dobrogei. Ușor mai scăzute de 20 de grade,  adică 17...18 grade în nordul extrem al teritoriului,  prin Maramureș, prin nordul Moldovei și poate și în Deltă. 

Duminică o să fie liniște, chiar dacă sâmbătă vorbim de instabilitate atmosferică în toate regiunile pentru că acesta este prețul pe care îl plătim pentru temperaturile ridicate,  respectiv fenomene specifice instabilității atmosferice, averse, descărcări electrice, căderi de grindină și vijelii. Acestea se vor produce sâmbătă după amiază.   

Sâmbătă spre duminică, în noaptea de Înviere, toate acestea se sting, dispar. Va fi vreme bună și sâmbătă spre duminică, cu temperaturi agreabile pozitive în toate regiunile,  valori cu minime de la 4 până la 10...11 grade.  Valorile de 4 grade în mod cu totul izolat în depresiunile din Estul Transilvaniei.  Pentru că în mare parte din țară vor fi temperaturi de 7...9 grade în noaptea de Înviere. 

Veștile se mențin bune și pentru a doua zi de Paște, luni, pentru că vremea va fi în continuare deosebit de caldă, ne menținem sub această masă de aer tropical cu temperaturi ridicate în sudul și vestul teritoriului, 24...25 de grade și este foarte probabil pentru că masa de aer pare că se poziționează cumva pe sud-vestul țării să avem valori chiar mai ridicate de atât în decursul zilei de luni, chiar 26...27 de grade. 

În mod normal, la această dată, ar trebui să avem temperaturi maxim până la cel mult 19...20 de grade în regiunile sudice pentru că aici sunt mai frecvente valurile de aer cald.  Acestea vor fi mai mari decât normalul perioadei. Am putea să ne obișnuim cu aceste temperaturi cei care locuim în partea de sud a țării pentru că semnalele sunt că vor mai fi advecții reci,  sisteme frontale vor mai traversa în mod deosebit în jumătatea nordică a țării, dar nu pare că se va răci așa cum a fost în zilele anterioare”, a declarat Alina Șerban la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: vremea Paşte 2022
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close