Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo. Vreme neobişnuit de caldă în următoarele zile. Maximele ating chiar şi 14 grade!

Prognoza meteo. Vreme neobişnuit de caldă în următoarele zile. Maximele ating chiar şi 14 grade!

Prognoza meteo. Meteorologii anunţă temperaturi cu două cifre pentru următoarea perioadă. Aşadar, cel puţin la câmpie, ne putem lua gândul de la zăpadă. 

Prognoza meteo. Vreme neobişnuit de caldă în următoarele zile. Maximele ating chiar şi 14 grade!
Sursa foto: Pixabay.com/achim007
de Silvia Preda    |    29 Dec 2021   •   17:26

Prognoza meteo arată o vreme caldă pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Putem vorbi chiar de un Revelion cu aer primăvăratic, a arătat Elena Mateescu, directorul ANM.

În ultima zi din acest an vor fi maxime între 3 până la 12 grade Celsius, chiar şi minime pozitive, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

În prima zi a noului an 2022 maximele ating chiar şi 14 grade.

"Inclusiv în Capitală ne aşteptăm ca în prima zi a noului an să avem maxime de 12-13 grade şi minime de 2-3 grade Celsius", a mai spus directorul ANM.

Prognoza meteo. Vremea de Revelion

Valorile termice, în creştere faţă de intervalul anterior, vor caracteriza o vreme caldă pentru aceastã datã în cea mai mare parte a ţării. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua în vestul, centrul şi nordul teritoriului, iar noaptea pe arii restrânse în celelalte regiuni. La altitudini mari vor mai fi lapoviţe şi ninsori, însă în restul zonei montane, regimul termic ridicat şi precipitaţiile în formă lichidă, pe alocuri moderate cantitativ, vor determina topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade, iar cele minime între 1 şi 7 grade.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 1 ianuarie 2022

Vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal la început de ianuarie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 14 grade, iar cele minime între -1 şi 7 grade. Cerul va avea înnorări în toate regiunile, mai persistente în nord şi în centru, precum şi în zonele montane şi submontane, unde ploile se vor semnala pe arii relativ extinse. În restul teritoriului ploi trecătoare vor fi pe spaţii mici, mai ales în sud-est. La munte, dimineaţa vor mai fi condiţii de polei, iar la peste 1800 m altitudine izolat vor fi şi ninsori sau lapoviţă, mai ales noaptea. Temperaturile în creştere şi precipitaţiile sub formă de ploaie, pe alocuri moderate cantitativ, vor determina în continuare topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă încă prezent local la munte şi în nord-nord-est. Vântul va sufla tare pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

Prognoza meteo pentru duminică, 2 ianuarie 2022

Deşi valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent în cea mai mare parte a ţării, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă din an. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 şi 12 grade, iar cele minime în marea lor majoritate între -3 şi 5 grade. Temporar cerul va avea înnorări, ziua probabilitatea pentru ploi va fi redusă, însă în a doua parte a nopţii va ploua local în nord şi nord-est unde vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo Elena Mateescu
Parteneri
Vouchere de 3.000 de lei pentru românii care suferă de "boala secolului"
x close