Antena 3 CNN Meteo Val de aer rece peste România. ANM anunţă prognoza meteo

Val de aer rece peste România. ANM anunţă prognoza meteo

Vremea se schimbă în România. Iată cum arată prognoza meteo pentru perioada următoare.

Val de aer rece peste România. ANM anunţă prognoza meteo
Sursa foto: Pixabay
de Claudia Popovici    |    04 Oct 2022   •   17:34

La munte este iarnă în toată regula, ninge abundent pe Transfăgărășan, iar Transalpina, drumul aflat la cea mai mare altitudine din țară, a fost acoperit de zăpadă.

În aceste condiții, drumarii au ieșit cu autospecialele și îi îndeamnă pe șoferi să nu se aventureze pe șosele, dacă nu au mașinile echipate corespunzător.

Întrebată dacă acest episod se poate extinde în mai multe regiuni din ţară, Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM a spus: 

"Acest episod de iarnă este specific doar altitudinilor înalte. În momentele acestea, pe fondul acestei adversii de aer foarte rece, care a determinat temperaturi ușor negative în zonele înalte montane și o scădere, de altfel, semnificativă și în restul zonelor de relief.

În zonele mai joase, temperaturi mai scăzute decât în mod normal ar avea chiar la această dată ce caracterizează o vreme rece chiar în vest, în nord, în centru și oarecum apropiată de un normal termic în sud și sud-est, acest lucru însemnând maxime de la 12-14 grade prin Maramureș, prin nordul Moldovei, prin estul Transilvaniei, la cel mult 20-22 de grade în Muntenia și în Dobrogea.

De altfel, acest tablou termic va fi specific și zilei de mâine temperaturi asemănătoare, o vreme mai rece decât în mod normal pentru această dată, îndeosebi în vest.

În nord, în centru însă, precipitațiile din ce în ce mai puține. Dacă astăzi s-au semnalat în mod deosebit în regiunile intracarpatice, în zonele de deal și de munte, mâine vor fi foarte puține, iar până spre finalul săptămânii vremea se ameliorează cu mult. Precipitațiile aproape că dispar, cel mai mult însorit.

Temperaturile mai cresc, dar până mai cresc temperaturile diurne, temperaturi din timpul zilei cele nocturne vor fi foarte scăzute, pe fondul unui cer degajat, vor coborî destul de mult cam în toate zonele, în depresiuni, probabil că se vor duce la 0 și ușor sub 0 grade determinând apariția brumei", a explicat Alina Șerban, meteorolog în cadrul ANM la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo Alina Şerban
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close