Antena 3 CNN Meteo România, împărțită între furtuni puternice și caniculă | Prognoza meteo ANM pentru următoarea săptămână

România, împărțită între furtuni puternice și caniculă | Prognoza meteo ANM pentru următoarea săptămână

Potrivit meteorologilor, în săptămâna următoare, România va fi împărțită între caniculă și furtuni puternice, care vor aduce cantități însemnate de apă.

România, împărțită între furtuni puternice și caniculă | Prognoza meteo ANM pentru următoarea săptămână
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iul 2023   •   19:04

Jumătate din țară se află sub cod galben de vijelii, iar meteorologii au emis alte 22 de coduri portocalii de ploi torențiale.

Potrivit meteorologilor, în săptămâna următoare, România va fi împărțită între caniculă și furtuni puternice.

"Începând cu orele prânzului, instabilitatea atmosferică s-a accentuat și au fost emise, pe lângă codul galben, valabil până la ora 23:00, care vizează mare parte din țară, încă 22 de coduri portocalii de tip nowcasting.

Ultimele avertizări nowcasting încă sunt valabile și vizează județele Brașov, Covasna, Mehedinți și Gorj, unde, până la 18:30, sunt așteptate ploi torențiale și cantități însemnate de apă.

Citește și: Alertă meteo imediată! Ploi, vijelii şi grindină peste România. Care sunt cele mai afectate zone

Ne așteptăm, în continuare, la instabilitate atmosferică în Maramureș, Transilvania, nord-vestul Moldovei, dar și în partea de sud, anume în Oltenia, sudul Banatului, Muntenia și vestul Dobrogei.

Ulterior, pe parcursul nopții, instabilitatea va fi în diminuare și vom începe săptămâna cu o ameliorare.

Luni și marți, aceste fenomene se vor înregistra pe arii mai restrânse, în centrul, estul și sud-estul țării, în zona deluroasă din Oltenia, Muntenia, Moldova, dar și în zonele de munte.

Miercuri, instabilitatea atmosferică va fi din nou accentuată, mai ales în jumătatea de vest a țării. Sunt așteptate furtuni violente, ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină, instabilitate care se va menține accentuată până aproape de finalul săptămânii.

Pe de altă parte, temperaturile sunt în creștere. Marți, miercuri și joi vom avea parte de caniculă, în Lunca Dunării și Bărăgan, dar și în Muntenia, sudul Moldovei și vestul Dobrogei, unde temperaturile maxime vor atinge valoarea de 35-36 de grade.

Cu alte cuvinte, va fi o săptămână în care țara va fi împărțită între caniculă, în partea de sud-est a țării, și furtuni puternice, începând de miercuri, în special în jumătatea de vest, urmând ca spre weekend canicula să se domolească și temperaturile să scadă în partea de sud-est", a spus Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

×
Subiecte în articol: meteo
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close