Antena 3 CNN Meteo România, lovită de un nou ciclon. Valul de aer polar schimbă vremea | Elena Mateescu, şefa ANM, prognoza meteo de ultimă oră

România, lovită de un nou ciclon. Valul de aer polar schimbă vremea | Elena Mateescu, şefa ANM, prognoza meteo de ultimă oră

Un nou val de aer polar a lovit România, iar ciclonul a provocat scăderea bruscă a temperaturilor. 

România, lovită de un nou ciclon. Valul de aer polar schimbă vremea | Elena Mateescu, şefa ANM, prognoza meteo de ultimă oră
Sursa foto: Antena 3 CNN | Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    04 Dec 2023   •   15:00

"Zilele viitoare ne aşteptăm, evident, la o răcire în ceea ce privește aspectul vremii, mai ales la nivelul temperaturilor maxime și minime. 

Dacă ieri am mai avut valori de până la 15 grade Celsius în partea de sud-est a teritoriului, în mod deosebit în Constanța, Tulcea, Sulina, Mangalia, astăzi răcirea este de interes și în partea de sud-sud-est a țării. 

Vorbim astăzi de maxime care nu vor mai depăși la scara întregii țări 5-6 grade, chiar maxime negative în regiunile nordice și centrale ale țării, spre -3 grade şi minime coborâte, preponderent negative, spre -10 grade în zonele depresionare, până la cel mult 1-2 grade în zona litoralului.

În Capitală, o maximă de 3-4 grade, iar minime, de asemenea, spre -5 sau -2 grade.

La această oră, cel mai frig e la Vârful Omu, -13 grade, 3-4 pe litoral. 

Deși mâine vremea se va încălzi ușor, rămânem în ecartul termic specific normelor climatologice datei din calendar, 1-9 grade la nivelul maximelor, și minime spre -5 până la 5 grade.

Vom vorbi și de precipitații, predominant ninsori la munte și posibile lapovițe și ninsori și în zonele mai joase de relief", a spus directorul ANM, Elena Mateescu, luni, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: ciclon Elena Mateescu aer polar
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close