Antena 3 CNN Meteo Viscol și ninsori abundente de Florii. Cum va fi vremea de Paște

Viscol și ninsori abundente de Florii. Cum va fi vremea de Paște

După două zile de vreme foarte frumoasă și foarte caldă duminică, de Florii, vremea se schimbă radical. Temperaturile vor scădea cu până la 18 grade Celsius iar la munte va ninge abundent și va fi viscol.

Viscol și ninsori abundente de Florii. Cum va fi vremea de Paște
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    15 Apr 2022   •   10:58

Este vorba despre un val de aer polar care va pătrunde în zona țării noastre începând de mâine seară prin Nord-Vestul și centrul țării.  Acolo temperaturile încep să scadă, vor fi și precipitații, predominant ploi, însă în zonele înalte putem vorbi de lapoviță și ninsoare. Cu alte cuvinte, weekendul acesta ar putea fi asemănat ușor cu un episod de iarnă. 

Este posibil ca prin dealurile din Muntenia și Transilvania să se depună și un strat de zăpadă. 

Deocamdată însă, în zona țării noastre acționează o masă de aer cald.  Astfel, în zona de est a țării noastre, temperatura va ajunge până la 27 de grade Celsius. În restul zonelor țării temperaturile vor depăși 20 de grade Celsius.  

Sâmbătă, maximele se vor opri la 25 de grade Celsius însă scăderea temperaturilor va fi bruscă pe parcursul zilelor de duminică și luni când maximele vor porni de la 2 grade Celsius și vor ajunge până la cel mult 12 grade. 

Meteorologii caracterizează finalul acesta de săptămână, cu temperaturi extrem de scăzute, ca fiind unul deosebit de rece pentru această perioadă. 

Pe parcursul nopților, temperaturile vor fi preponderent negative. 

Acest episod de ploi și ninsori va fi însoțit de intensificări de vânt care vor spori senzația de frig.

Săptămâna viitoare începe tot cu vreme rece pentru că valul de aer polar va mai rămâne în zona țării noastre cel puțin până miercuri.  Începând de joi însă potrivit meteorologilor, va începe să se încălzească. 

Directorul ANM, Elena Mateescu, despre vremea de Florii și Paște

Directorul ANM Elena Mateescu a anunțat în exclusivitate la Antena 3 cum va fi vremea de Paște.

”Săptămâna viitoare va debuta prin valori de temperaturi ce vor caracteriza o vreme rece mai ales în regiunile extracarpatice, pentru că începutul săptămânii și mai ales primele două zile din nou valorile maxime se vor încadra între 3 și 12 grade. Începând de miercuri, joi, vineri, vom conta din nou pe temperaturi ce vor depăși 18...19 grade în partea de sud vest a țării.

Până la sfârșitul săptămânii rămânem în același ecart al valorilor de temperatură. Pentru ziua de Duminică, sărbătoarea Sfintelor Paști, vom avea de asemenea temperaturi cuprinse între 10 până la 18...19 grade”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3. 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: vremea Paste Florii
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close