Antena 3 CNN Meteo Vreme instabilă: Se prelungeşte alerta de ploi şi vijelii. Care sunt judeţele vizate

Vreme instabilă: Se prelungeşte alerta de ploi şi vijelii. Care sunt judeţele vizate

Noi fenomene meteo extreme sunt aşteptate în ţara noastră, iar meteorologii au prelungit alertele până luni dimineaţă.

Vreme instabilă: Se prelungeşte alerta de ploi şi vijelii. Care sunt judeţele vizate
Sursa foto: Pixabay
05 Iun 2022   •   10:24

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o atenţionare Cod galben de furtuni valabilă până luni dimineaţa în 33 de judeţe şi în Capitală.

Fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată sunt aşteptate în intervalul 5 iunie, ora 12 - 6 iunie, ora 06.

În cea mai mare parte a Moldovei, în Muntenia, Dobrogea și Carpații Orientali și Meridionali, iar seara și noaptea, local și în Banat și Oltenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului și vijelii (cu viteze în
general de 55...75 km/h), precum și grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi izolat 40...50 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în Transilvania și restul Moldovei.

Prognoză specială pentru București: valul de căldură va fi urmat de averse și rafale de vânt

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie anunță că duminică, în București, va fi cald. Spre seară este posibil să apară averse cu caracter torențial, intensificări ale vântului și descărcări electrice.

Vremea va fi caldă, cu disconfort termic în creștere după-amiaza când indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Instabilitatea atmosferică se va accentua îndeosebi spre seară și noaptea, când vor fi înnorări și perioade cu averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului (rafale de peste 55...60 km/h).

Cantitățile de apă vor depăși 8...15 l/mp, izolat posibil peste 20...25 l/mp. Temperatura maximă va fi de 32...33 de grade, iar cea minimă va fi de 15...17 grade.

×
Subiecte în articol: meteo vremea alerta
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close