Antena 3 CNN Meteo Temperaturi anormale și ploi, la final de iarnă. ANM a transmis prognoza meteo pentru luna februarie

Temperaturi anormale și ploi, la final de iarnă. ANM a transmis prognoza meteo pentru luna februarie

Administrația Națională de Meteorologie anunță că luna februarie va avea temperaturi mai mari decât cele normale. În anumite zone ale țării vor fi și precipitații în cantități importante.

Temperaturi anormale și ploi, la final de iarnă. ANM a transmis prognoza meteo pentru luna februarie
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    30 Ian 2024   •   08:36

În săptămâna 29 ianuarie-5 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile din jumătatea sudică a teritoriului.

În săptămâna 5 – 12 februarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în zona Munților Apuseni și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, dar și deficitare în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 12 – 19 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

În săptămâna 19 – 26 februarie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor excedentare local, au precizat meteorologii.

De la ger, la temperaturi de primăvară | Elena Mateescu, directorul ANM, anunță de când se încălzește vremea

Vremea se schimbă radical în România! Trecem de la ger, la temperaturi de primăvară. Directorul ANM, Elena Mateescu, a prezentat prognoza meteo pentru începutul lunii februarie.

”Vorbim, cel puțin pentru debutul lunii februarie, de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, chiar maxime de 15-16°C.

Dacă de 1 februarie valorile de temperaturi vor atinge în partea de sud, sud-est și est a României 11-12 grade Celsius, același ecart și în zilele următoare, duminică vorbim deja de valori de 14-15 grade, iar săptămâna următoare, luni, așa cum arată informațiile la acest moment, 15-16 grade în sudul extrem, inclusiv în Capitală, o maximă de 14-15 grade.

Până atunci însă, vorbim de o vreme geroasă noaptea și dimineața, o nouă noapte foarte rece, cu valori de temperaturi în depresiuni în jurul la -20 posibil -21 de grade, așa cum am avut și în această dimineață la Întorsura Buzăului, fiind cele mai coborâte valori de până în prezent din această iarnă.

Mâine, de asemenea, o zi foarte rece, maxime între -2 până la 7 grade, dar minimele în continuare, în noaptea de marți spre miercuri, spre -20 de grade în depresiuni. Ultima zi a lunii ianuarie va fi cu valori de temperaturi în creștere ușoară.

Deja vorbim de maxime între -1 până la 12 grade și minime între -8 până la 0 grade, cel mult -15 grade în zonele depresionare din Carpații Orientali”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: temperaturi iarnă prognoza mete ANM
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close