Antena 3 CNN Meteo Temperaturi anormale în România | Avertismentul meteorologilor ANM

Temperaturi anormale în România | Avertismentul meteorologilor ANM

Alina Șerban, meteorolog ANM, a anunțat, în direct la Antena 3 CNN, care este prognoza meteo pentru perioada următoare.

Temperaturi anormale în România | Avertismentul meteorologilor ANM
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    24 Oct 2022   •   18:39

”Ieri am avut o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, în jumătatea de sud a teritoriului. Astăzi, chiar și în regiunile vestice, temperaturile au urcat până la 24-26 de grade, iar, mâine, masa de aer cald se va intensifica și se va menține în jumătatea de sud a teritoriului, astfel încât ne așteptăm la valori maxime de 27, poate chiar 28 de grade în Oltenia, în Muntenia, vorbim aici, în partea de sud a acestor regiuni, pentru că, în rest, în vest, acolo unde astăzi a fost destul de cald, se mai răcește ușor.

De altfel, pe tot parcursul săptămânii vom avea variații termice de la o zi la cealaltă, însă, în linii mari, vorbim de o vreme frumoasă ca aspect, cu temperaturi chiar mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă.

Pentru partea de sud a teritoriului, chiar și minimele vor fi apropiate de normal, dar dimineața se va simți totuși răcoare spre finalul acestei săptămâni când se mai răcește ușor.

Pentru că, mâine, vorbeam de temperaturi de 27-28 de grade, de miercuri, în sudul țării, unde vom avea aceste temperaturi, vom avea cel mult 24-25 de grade, apoi temperaturile mai scad undeva la 20 de grade în sudul țării.

Încă ne bucurăm de o toamnă blândă, vreme frumoasă ca aspect, câteva ploi, în general slabe cantitativ, prin nordul, prin centrul teritoriului, în zonele de deal și de munte.

De altfel, și pe litoral aș putea spune că temperaturile vor crește destul de mult. Ne așteptăm mâine la o maximă de 23-24 de grade la malul mării”, a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM.

 

×
Subiecte în articol: ANM meteo
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close