Antena 3 CNN Meteo Temperaturi neobişnuite în toată ţara. Elena Mateescu, directorul ANM: "Masa de aer rece aduce schimbări"

Temperaturi neobişnuite în toată ţara. Elena Mateescu, directorul ANM: "Masa de aer rece aduce schimbări"

Directorul ANM, Elena Mateescu, a explicat schimbările bruşte de vreme provocate de o masă de aer rece care staţionează peste ţara noastră.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Aug 2023   •   12:36

Brumă și temperaturi de toamnă, în plină vară, la Miercurea Ciuc. S-au înregistrat doar 5 grade Celsius în această dimineaţă în judeţul Harghita, temperaturi specifice lunilor septembrie sau octombrie, spun meteorologii.

"Semn că masa de aer venită dinspre partea nord-vestică a Europei a staţionat şi va mai staţiona pe parcursul acestei săptămâni în zona ţării noastre. Această masă de aer a adus, practic, şi o schimbare în ceea ce priveşte evoluţia condiţiilor meteorologice, atât din punct de vedere al regimului de temperaturi, cât şi de precipitaţii.

Dacă din perspectiva precipitaţiilor am consemnat deja o diminuare în ceea ce priveşte aria şi intensitatea acestora, regimul termic rămâne în continuare la valori ce pot caracteriza o vreme uşor mai răcoroasă, cu nopţi şi dimineţi reci. Confirmăm, la Miercurea Ciuc, în această dimineaţă am avut doar 5 grade Celsius, cel mai cald la Sulina cu 19 grade, cu 11 grade în Capitală.

Şi la această oră înregistrăm valori coborâte în special în zona montană înaltă, doar 4 grade la Vârful Omu, cel mai rece, în timp ce în Capitală 26 de grade, cel mai cald. De astăzi, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, cresc valorile de temperaturi la nivelul maximelor 21-30 de grade, minimele rămân în continuare între 10 până la cel mult 19-20 de grade, dar într-adevăr în zona depresionară din estul Transilvaniei vom mai consemna valori în jurul a cel mult 7 până la 9-10 grade.

Weekend-ul vine cu vreme în încălzire pentru că deja, de la o zi la alta, o să consemnăm valori de temperaturi în creştere, de la 32 de grade pentru ziua de vineri, sâmbătă, de asemenea, 32-33 de grade cu 30-31 în Capitală, iar minivacanţa, din nou, luni şi marţi, chiar 34 de grade", a declarat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu ANM vremea
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close