Antena 3 CNN Meteo Temperaturi de primăvară, dar și ploi și ninsori în jumătate de țară | Alina Șerban: ”Temperaturile vor varia, la fel ca precipitațiile”

Temperaturi de primăvară, dar și ploi și ninsori în jumătate de țară | Alina Șerban: ”Temperaturile vor varia, la fel ca precipitațiile”

Meteorologul ANM, Alina Șerban, a prezentat prognoza meteo actualizată pentru săptămâna viitoare. Vom avea temperaturi de primăvară, dar și ploi și ninsori în jumătate de țară.

de Andreea Ştefan    |    03 Mar 2023   •   13:19

”Vorbim de o încălzire în toată țara, pe care o vom resimți mâine, apoi valori termice destul de variabile de la o zi la cealaltă. Știm că primăvara este în general capricioasă, atmosfera este destul de dinamică și atunci temperaturile vor varia, la fel ca precipitațiile.

Dacă facem o medie a săptămânii care urmează, putem spune că temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, în mod deosebit în jumătatea de sud a teritoriului.

În mare parte, în jumătatea de nord vorbim de temperaturi normale pentru această perioadă. În jumătatea sudică vorbim de temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această dată.

”În weekend va fi din nou mai cald”

Marți, să ne așteptăm să fie mai cald, apoi să se mai răcească ușor. În weekend va fi din nou mai cald.

Pentru ziua de sâmbătă avem valori destul de ridicate, de 10 și peste 10 grade în mare parte din țară. Se poate observa în regiunile vestice, în partea de sud, în estul teritoriului, că avem temperaturi ușor mai coborâte, la fel și în regiunile nordice și centrale.

Dacă ne ducem la ziua următoare, vom putea vedea că temperaturile mai scad puțin. În jumătatea nordică a teritoriului și în jumătatea sudică rămân valori maxime de 10 și ușor peste 10 grade, dar în jumătatea nordică temperaturile se apropie de un normal al perioadei, poate chiar în zona Moldovei.

”De marți, temperaturile mai cresc”

În jumătatea sudică, temperaturile se mențin destul de ridicate. Vedem pe parcursul zilei de luni temperaturi maxime asemănătoare cu cele de duminică, în sudul, sud-estul teritoriului vor fi valori de peste 10 grade, până la 13-14 grade, în timp ce, în nord, în centru, avem din nou o vreme normală termic și ar trebui să avem la această dată între 6-9 grade.

De marți, temperaturile mai cresc. Maximele vor atinge în extremitatea sudică valori de 16-17 grade, mai cresc și prin regiunile vestice, în timp ce în nord și în centru se mențin din nou mai scăzute.

Dacă ne raportăm la precipitații, acestea vor traversa teritoriul țării noastre aproape în fiecare zi, însă vor fi slabe. Vor fi sub formă de ploaie în partea de sud și lapoviță și ninsoare în nordul și în centrul teritoriului”, a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: ANM meteo Alina Şerban
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close