Antena 3 CNN Meteo Toamnă cu temperaturi de vară! Ziua în care se vor înregistra 32 de grade Celsius

Toamnă cu temperaturi de vară! Ziua în care se vor înregistra 32 de grade Celsius

Luna octombrie vine cu temperaturi de vară în multe zone ale ţării. În aceasta săptămână vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei, cu maxime care vor atinge chiar şi 32 de grade Celsius.

Toamnă cu temperaturi de vară! Ziua în care se vor înregistra 32 de grade Celsius
Sursa foto: Getty Images/Lucian Bolca
de Iulia Gorgorin    |    26 Sep 2022   •   17:21

Vreme caldă în această săptămână, mai caldă chiar decât ar fi normal pentru această dată, având în vedere că maximele vor ajunge sâmbătă la 29-32 de grade Celsius.

"Într-adevăr, o săptămână mai caldă decât în mod obişnuit şi pentru un final de lună septembrie, dar şi debut de lună octombrie, pentru că temperaturile vor fi în creştere de la o zi la alta.

Dacă astăzi contăm pe valori care să se situeze în general în jurul la 25-26 de grade în special în partea de sud-est a ţării, mâine este posibil să consemnăm în Bărăgan 28 de grade, 29 de grade în estul Munteniei.

De asemenea, pentru ziua de miercuri, joi, 19-30 de grade, iar sâmbătă, prima zi a lunii octombrie, valori chiar de 31, posibil izolat în Lunca Dunării, 32 de grade.

Aşadar, o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, dar şi fenomene de instabilitate vor fi prezente. De alfel, ştim că va intra la ora 18 până mâine seară la ora 22 o atenţionare meteorologică de cod galben ce vizează pentru început zona Maramureşului, Banat, zona montană a Olteniei, Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali, acolo unde vorbim de perioade cu averse şi cantităţi de apă care pot depăşi 25-30 l/mp, la nivel local 40-50 l/mp. De mâine vom consemna o perioadă de instabilitate şi în partea de sud-vest, centrul ţării şi ulterior în sud şi sud-est, acolo unde cantităţile de apă care sunt estimate, se situează în jurul a 25-35 l/mp", a anunţat Elena Mateescu, director ANM, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: vremea toamnă temperaturi meteo
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close