Antena 3 CNN Meteo Un nou val de caniculă sufocă România! Cum va fi vremea la mare şi la munte, în acest weekend

Un nou val de caniculă sufocă România! Cum va fi vremea la mare şi la munte, în acest weekend

După două săptămâni cu temperaturi de peste 35 de grade, urmează un nou weekend fierbinte. Meteorologii au emis un cod galben de caniculă pentru mai multe zone din ţară. Sunt aşteptate valori maxime ce vor depăşi 36 de grade Celsius la umbră.

Un nou val de caniculă sufocă România! Cum va fi vremea la mare şi la munte, în acest weekend
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    13 Aug 2021   •   17:43

Alina Şerban, meteorolog ANM, a vorbit, vineri, în exclusivitate la Antena 3, despre cum va fi vremea în toate regiunile ţării, la finalul acestei săptămâni, în special pe litoral şi în zonele montane.

Temperaturi caniculare, chiar şi de 39 de grade Celsius

"Avem un weekend mai fierbinte decât astăzi, pentru că masa de aer tropical prezentă în continuare în partea de sud a Europei, a avut o uşoară slăbire în intensitate. Astăzi, temperaturile au fost puţin mai scăzute în mare parte din ţară, 30 şi uşor peste 30, doar în regiunile vestice şi sudice. 

Urmează o intensificare şi o extindere a acestei mase de aer tropical prezentă la momentul acesta cu intensitate maximă în zona Spaniei, acolo unde sunt aşteptate temperaturi maxime, de 45-46 de grade. În zilele următoare se va intensifica spre sud-estul Europei, inclusiv în zona ţării noastre, astfel încât aşteptăm din nou intervale cu temperaturi ridicate, disconfort termic din ce în ce mai accentuat.

 Mâine, timid, am putea spune, în vestul şi sud-vestul ţării. Timid, pentru că se vor înregistra doar câteva temperaturi de 35 de grade şi vorbim de temperaturi înregistrate la umbră, însă, duminică, în accentuare, aceste valori de 35-36 de grade vor fi mai multe în vestul şi sudul teritoriului, iar luni şi marţi vremea va deveni călduroasă în toată ţara.

Mâine, timid, am putea spune, în vestul şi sud-vestul ţării. Timid, pentru că se vor înregistra doar câteva temperaturi de 35 de grade şi vorbim de temperaturi înregistrate la umbră, însă, duminică, în accentuare, aceste valori de 35-36 de grade vor fi mai multe în vestul şi sudul teritoriului, iar luni şi marţi vremea va deveni călduroasă în toată ţara, adică peste 30 de grade, caniculară în vest şi în sud şi în intensficare, pentru că nu vom mai vorbi de temperaturi doar de 35-36, ci 37-38, poate chiar 39. Deci, disconfort termic accentuat, în toate regiunile.

Cum va fi vremea la mare şi la munte

Vorbim de vreme frumoasă ca aspect, fără precipitaţii. În acest weekend, poate doar în zonele montane după-amiaza să apară o aversă slabă de ploaie şi atâta tot, însă cu disconfort termic destul de ridicat. Chiar dacă masa de aer cald abia este în extindere, în zona litoralului radiaţia de ultraviolete, de această dată îşi spune cuvântul, temperaturile ar putea fi plăcute dacă şi acolo se mai încălzeşte puţin, ajungem la valori în aer de 27-29 de grade, apa mării la 24-26 de grade. La munte ceva precipitaţii după-amiază şi se mai încălzeşte şi în zonele montane. 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close