Antena 3 CNN Meteo Imagini cu primele cireșe de mai din Europa, coapte în luna aprilie | Meteorologii anunță temperaturi istorice

Imagini cu primele cireșe de mai din Europa, coapte în luna aprilie | Meteorologii anunță temperaturi istorice

Un val de aer fierbinte din Africa pune stăpânire pe Spania. Sunt așteptate temperaturi de 40 de grade Celsius, chiar dacă încă suntem în luna aprilie. Din cauza caniculei, cireșele de mai sunt deja coapte.

de Alexandra Axinia    |    25 Apr 2023   •   15:30

Un val de aer fierbinte care vine din Africa aduce în Spania temperaturi deosebit de ridicate pentru finalul lunii aprilie.

Meteorologii au anunțat maxime și de 40 de grade Celsius și au emis alerte de căldură excepțională. În unele zone din țară, cireșele de mai s-au copt deja din cauza vremii. 

"Este vorba despre un transport de aer care vine din Africa pe o circulație care împinge spre nord acest aer african. Vom vedea un record de temperaturi pentru luna aprilie în Spania, mai ales în partea de sud.

Pentru joi și vineri sunt așteptate 40 de grade Celsius, o vreme întâlnită mai mult în luna iulie, decât pentru aprilie. Din păcate, Spania trece și printr-o secetă, fiind probleme foarte mari cu apa. În unele regiuni, capacitatea lacurilor de acumularea a ajuns doar până la 26% din capacitatea maximă.", a declarat Roxana Bojariu, climatolog.  

Citește și: Vreme la extreme în Europa! Unde se vor înregistra 40 de grade Celsius şi unde loveşte ciclonul polar

"Trebuie să avem în vedere faptul că și anul trecut am avut parte de un debut timpuriu al vremii. Dacă anul trecut incendiile de vegetație au apărut din luna mai, anul acesta, Spania s-a confruntat cu această problemă încă din luna aprilie.

Din păcate, se accelerează această încălzire globală care nu vine gradual, vine cu extreme", a mai precizat aceasta.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: seceta canicula Spania cirese
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close