Antena 3 CNN Meteo Val de aer polar în România. Vremea se schimbă radical în următoarele ore

Val de aer polar în România. Vremea se schimbă radical în următoarele ore

Un val de aer polar loveşte România, iar vremea se schimbă radical în următoarele ore. Meteorologii anunță că vremea se va răci considerabil şi vor fi diferențe de până la 18 grade între zilele de sâmbătă și duminică.

Val de aer polar în România. Vremea se schimbă radical în următoarele ore
Sursa foto: Pixabay.com
de Alin Tarnovschi    |    16 Apr 2022   •   09:24

Administrația Națională de Meteorologie anunță că temperaturile vor fi scăzute până pe 25 aprilie. Ulterior, valorile termice vor crește și se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

"Dacă în ultimele două zile ne-am bucurat de vreme frumoasă şi temperaturi ce au caracterizat o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu valori termice de peste 20 de grade Celsius în mare parte din ţară, vremea se va schimba semnifcativ în orele următoare.

Un front atmosferic rece pe care îl regăsim deja în extremitatea de nord-vest a teritoriului ţării va traversa ţara noastra de la nord-vest către sud-est, astfel încât va determina, pe de o parte, apariţia precipiaţiilor pe parcusul zilei de astăzi în jumătatea de nord a teritoriului unde vom avea chiar fenomene specifice instabilităţii atmosferice, adică averse şi descărcări electrice, pe de altă parte vom avea şi o scădere a valorilor termice.

Dacă ieri erau 20 de grade Celsius, astăzi, în zona de nord-vest, temperaturile vor porni de la 10-11 până la cel mult 15-16 grade. În jumătatea sudică a ţării, astăzi va fi foarte bine, cu temperaturi mult mai ridicate decât în mod normal pentru această dată, ne aşteptăm la valori termice de 25-26 grade.

Dar acest front atmosferic se va deplasa treptat şi îl vom regăsi mâine şi în jumătatea sudică, prin precipitaţii, dar şi prin scăderea semnificativă a valorilor termice, astfel încât va ploua în sud, în centru, în est şi temperaturile vor fi coborâte de maxime de la 8-9 până la cel mult 14-15 grade Celsius", a explicat Alina Şerban, meteorolog ANM.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18.04.2022 – 25.04.2022 

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în zonele montane. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 25.04.2022 – 02.05.2022 

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 02.05.2022 – 09.05.2022 

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. 

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 09.05.2022 – 16.05.2022 

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

×
Subiecte în articol: vremea meteo
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close