Antena 3 CNN Meteo Valul de aer fierbinte din Sahara acoperă România. Director ANM: "Temperaturile ar putea trece de 40 de grade"

Valul de aer fierbinte din Sahara acoperă România. Director ANM: "Temperaturile ar putea trece de 40 de grade"

Partea de vest a ţării intră sub cod galben de caniculă. Vor fi temperaturi şi de peste 40 de grade.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iul 2023   •   13:16

"În următoarele zile va fi tot mai cald în toate regiunile ţării, dar cele mai afectate, astăzi, vor fi Banatul, Crişana, partea de sud-vest a Transilvaniei, Oltenia şi Muntenia, zone unde aşteptăm temperaturi maxime, în general, de 34 şi 37 de grade şi disconfort termic în accentuare, cu depăşirea pragului critic cu 80 de unităţi al indicelui temperatură-umezeală.

De mâine, însă, cele mai afectate vor fi regiunile din jumătatea de sud a teritoriului, deci extindere care să cuprindă toată Muntenia, sudul Moldovei şi Dobrogea, în plus, faţă de Banat şi Oltenia.

Citeşte şi: Atenţionare meteo ANM imediată. Lista localităţilor afectate de Codul galben de vijelii

Trebuie să vă spun că mâine aşteptăm vârful de valori termice, care ar putea ca în partea de sud a Olteniei şi Munteniei să treacă de 40 de grade.

Rămâne foarte cald până duminică, inclusiv, cu o foarte uşoară scădere a valorilor de temperatură, iar valul de căldură va continua şi pe parcursul săptămânii viitoare", a explicat Florinela Georgescu, director ANM, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close