Antena 3 CNN Meteo Veste bună de la meteorologi! Alina Şerban: "De săptămâna viitoare, temperaturile vor fi în creștere"

Veste bună de la meteorologi! Alina Şerban: "De săptămâna viitoare, temperaturile vor fi în creștere"

Deşi România este sub cod portocaliu în zece judeţe şi în municipiul Bucureşti de ploi si frig până sâmbătă la prânz, vremea se va încălzi de duminică.

Veste bună de la meteorologi! Alina Şerban: "De săptămâna viitoare, temperaturile vor fi în creștere"
Sursa foto: Antena 3
de Iulia Gorgorin    |    14 Oct 2021   •   18:12

Alina Șerban, meteorolog ANM, a anunțat, joi, în exclusivitate la Antena 3, că, vremea se va menține friguroasă și capricioasă în zilele următoare, însă de duminică, temperaturile vor crește și vor ajunge chiar și la 17 grade Celsius.

Cantităţile de apă vor fi importante pentru majoritatea judeţelor din partea de sud a teritoriului

"Într-adevăr, în partea de sud a teritoriului, atât astăzi, cât şi în următoarele două zile, vor fi prezente sisteme noroase ce vor determina ploi, în mare parte din interval, astfel încât prin acumulare, cantităţile de apă vor fi importante pentru majoritatea judeţelor din partea de sud a teritoriului: Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală. Ne aşteptăm la cantităţi ce vor depăşi prin acumulare, 25-35-40 l/mp, iar în judeţele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călăraşi, Dolj, Ilfov, în municipiul Bucureşti şi în jumătatea sudică a judeţelor Argeş, Dâmboviţa, Vâlcea şi Gorj, ne aşteptăm să se acumuleze cantităţi în general de 40-60 l/mp. Vorbim de un interval mai mare de timp. Aceste cantități se vor acumula din această după-amiază, până sâmbătă după-amiază.

Vremea se va menține rece până la sfârșitul săptămânii

Mai mult decât atât, vorbim de vreme rece în toată țara, deosebit de rece, cu temperaturi mult mai scăzute decât în mod normal pentru această dată, iar în partea de sud, acolo unde vor fi prezenți norii, vor determina ploi, este și vreme închisă și vântul va prezenta intensificări, mai ales în această noapte, pe parcursul zilei de mâine, rafale în general de 45-55 km/h, deci senzația va fi cu mult mai rece decât cea prezentă în adăposturile meteorologice, sau în termometre.

Alina Șerban: "De săptămâna viitoare, temperaturile vor fi în creștere"

Se pare că de duminică, de sâmbătă chiar, o ușoară încăzire și o ameliorare. Se va resimți mai mult duminică și din ce în ce mai mult. De săptămâna viitoare, temperaturile vor fi în creștere, foarte probabil să atingă un normal al perioadei și acest lucru, va însemna valori la amiază de 15, 16, 17 grade.

 

×
Subiecte în articol: Alina Şerban cod portocaliu ploi vremea meteo
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close