Antena 3 CNN Actualitate Vestea din partea meteorologilor care aruncă disperare peste România. Ce se va întâmpla până în septembrie. Prognoza COMPLETĂ pe două săptămâni

Vestea din partea meteorologilor care aruncă disperare peste România. Ce se va întâmpla până în septembrie. Prognoza COMPLETĂ pe două săptămâni

Vestea din partea meteorologilor care aruncă disperare peste România. Ce se va întâmpla până în septembrie. Prognoza COMPLETĂ pe două săptămâni
de O.P.    |    29 Aug 2012   •   05:06

 Am scăpat de caniculă, dar nu şi de secetă. Agenţia Naţională de Meteorologie a anunţat că, cel puţin până la începutul lunii septembrie, seceta se va menţine pe întreg teritoriul României.

Cele mai afectate zone vor fi cele din sudul, sud-vestul şi vestul ţării unde precipitaţiile vor fi reduse cantitativ. În aceste condiţii recoltele, deja afectate, vor avea şi mai mult de suferit.

Cei care mai sperau ca toamna să mai salveze ceva din culturile distruse de arşiţă şi-au pierdut orice speranţă.

Intră pe www.meteoplus.ro pentru a vedea cum va fi vremea la tine în oraş.

Iată prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni:

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT
Temperatura aerului va fi în creștere treptată până spre sfârșitul lunii, astfel încât maximele termice vor ajunge, în medie, la 32...34 de grade. Apoi vremea se va răci ușor, regimul termic devenind normal pentru această perioadă din an. Ploile își vor face apariția după data de 31 august și vor fi slabe, exceptând perioada 2-5 septembrie când vor fi posibile, pe arii restrânse, cantități mai importante de apă.

CRIŞANA
Vremea se va încălzi simțitor în ultimele zile ale lunii, dar valorile termice maxime nu vor mai depăși, în medie, 31...32 de grade. Între 1 și 4 septembrie, temperaturile vor fi în scădere, mai pronunțată la valorile maxime, apoi nu vor mai avea variații semnificative. În prima săptămână din septembrie va ploua, dar cantitățile de apă vor fi, în general, slabe.

TRANSILVANIA
Intervalul debutează cu o vreme răcoroasă, mai ales în cursul nopților, dar, până spre sfârșitul lunii, se va încălzi din nou, iar cele mai ridicate maxime se vor apropia de 30 de grade. Treptat, în prima de decadă a lunii septembrie, valorile termice se vor încadra într-un regim normal pentru această perioadă. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în perioada 2-7 septembrie, dar cantitățile mai importante vor fi doar pe arii restrânse.

MARAMUREŞ
Vremea va fi răcoroasă în primele zile, dar valorile termice vor crește destul de rapid, astfel încât luna septembrie va debuta cu un regim termic normal. Apoi, maximele vor fi în scădere ușoară și treptată, iar la sfârșitul intervalului se vor situa, în medie, în jurul a 26 de grade.Ploile își vor face apariția la începutul lui septembrie, dar vor fi pe arii mai extinse între 3 și 6 septembrie, când există posibilitatea acumulării, izolat, a unor cantități mai importante de apă.

MOLDOVA
Valorile termice se vor menține ușor sub normele climatologice ale perioadei, deși o ușoară creștere se va produce, atât la minime cât și la maxime, în primele zile ale intervalului. Cele mai ridicate temperaturi maxime se vor înregistra în 1 și 2 septembrie, când și temperaturile minime vor depăși, în medie, valoarea de 14 grade. Primele zile vor fi lipsite de precipitații, apoi va ploua în general slab, cu probabilitate mai mare în perioada 1-7 septembrie.

DOBROGEA
Vremea se va încălzi în primele zile ale intervalului, maximele termice urmând să ajungă, până la sfârșitul lunii, la valori medii de 26...28 de grade. Apoi nu vor fi variații importante ale temperaturii, menținându-se un regim termic normal pentru începutul lunii septembrie.Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusă în prima jumătate din interval, apoi sunt de așteptat ploi slabe și pe arii restrânse.

MUNTENIA
Temperaturile se vor situa, în general, în limite normale pentru această perioadă a anului, variațiile fiind neimportante (o ușoară încălzire în primele zile și o ușoară răcire la jumătatea intervalului). De menționat că maximele cele mai ridicate vor mai depăși doar izolat 30...32 de grade. Va ploua slab și pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare în perioada 3-7 septembrie.

OLTENIA
Vremea se va încălzi treptat până la sfârșitul lunii, mai importantă fiind creșterea valorilor minime ale temperaturii aerului. În primele zile ale lui septembrie există probabilitatea unei ușoare răciri, apoi vremea se va situa în limitele termice normale ale perioadei. Ploile vor fi slabe și pe arii restrânse și vor cădea, cel mai probabil, la jumătatea intervalului de prognoză.

LA MUNTE
Vremea va fi, în general, răcoroasă, temperaturile maxime urmând să se situeze, în medie, sub 20 de grade, iar minimele să nu depășească o medie de 10 grade. Cea mai caldă perioadă va fi între 1 și 4 septembrie. Ploi mai importante cantitativ, deși nu pe arii extinse, sunt de așteptat între 1 și 6 septembrie.



×
Subiecte în articol: prognoza meteo cum va fi vremea canicula
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close