Antena 3 CNN Meteo Vijelii, grindină și ploi în jumătate de țară, cealaltă jumătate fierbe. Elena Mateescu: ”O vreme a extremelor”

Vijelii, grindină și ploi în jumătate de țară, cealaltă jumătate fierbe. Elena Mateescu: ”O vreme a extremelor”

Este Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi în jumătate de țară, iar cealaltă jumătate fierbe. Elena Mateescu, directorul ANM, ne spune la ce să ne așteptăm zilele următoare.

de Andreea Ştefan    |    21 Iul 2023   •   14:09

”În continuare o vreme a extremelor meteorologice și dacă de la ora 15:00 va intra în vigoare, până mâine la ora 10:00, avertizarea meteorologică de cod galben ce vizează zone extinse din partea de est a țării și sud, în ceea ce privește fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată, cu averse torențiale și cantități de apă de peste 20-25l/m², izolat peste 30-40l/m², de la ora 18:00 însă, până mâine dimineață, la 6:00, jumătatea vestică a țării va fi sub incidența unei avertizări meteorologice de cod portocaliu.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei, precum și nord-vestul Munteniei perioadele de instabilitate atmosferică vor fi accentuate, vor fi caracterizate de vijelii puternice, cu viteze la rafală ale vântului de 70-90km/h, izolat peste 100km/h, grindină de medii și posibil mari dimensiuni și cantități de apă pe secvențe scurte de timp, de 30-40l/m², izolat peste 50l/m².

Pentru jumătatea de sud a țării, astăzi și mai ales mâine, vorbim de două avertizări meteorologice de cod galben, iar mâine cod portocaliu pentru județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și municipiu București.

Deoarece maximele mâine se vor situa între 38-39 de grade Celsius, disconfortul termic va fi unul accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Citește și: Avertizare meteo Cod portocaliu și galben de vijelii și ploi | 33 de județe sunt vizate

În continuare o vreme a extremelor, cu siguranță și debutul săptămânii va fi caracterizat de aceeași evoluție, mai ales începând de marți, când este posibil ca din nou în jumătatea sudică a țării, mai ales în zonele în lunca Dunării, să vorbim de temperaturi care să se apropie posibil de 40 de grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu meteo
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close