Antena 3 CNN Meteo Vin furtuni violente după valul de caniculă! Anunţul făcut de Elena Mateescu, director ANM

Vin furtuni violente după valul de caniculă! Anunţul făcut de Elena Mateescu, director ANM

Începând de astăzi sunt anunţate ploi şi furtuni, în cea mai mare parte a țării. "De mâine vom consemna temperaturi în scădere, în toată țara, 21 până la cel mult 31 de grade Celsius", a anunţat Elena Mateescu, în exclusivitate la Antena 3.

Vin furtuni violente după valul de caniculă! Anunţul făcut de Elena Mateescu, director ANM
Sursa foto: Iulia Gorgorin
de Iulia Gorgorin    |    09 Aug 2022   •   17:31

Codul portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată este valabil până miercuri, la ora 10:00.

În majoritatea regiunilor, până la sfârșitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Elena Mateescu, directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), a anunţat în exclusivitate la Antena 3, că vremea se va răci de mâine, în toată ţara.

"Într-adevăr, pentru ziua de azi vorbim pentru zona de sud-est a țării și local sudul țării, de valul de căldură care a persistat de mai multă vreme și care a adus și pe parcursul zilei de azi valori de temperaturi care au depășit pragul unei zile de caniculă.

 35-36 de grade am înregistrat, de altfel, și pe parcursul zilei de azi, inclusiv în Capitală, 35 de grade la umbră, temperaturile resimțite fiind cu unele mult mai ridicate, peste 37-38 de grad.

În același timp, vorbim și de fenomene de instabilitate atmosferică accentuată, până mâine dimineață, O avertizare meteorologică de cod portocaliu pentru zona montană și submontană, unde ne așteptăm să mai înregistrăm cantități de apă ce pot depăși, pe secvenţe scurte de timp, 40-60 l/ mp, iar în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei.

De asemenea, o avertizare meteorologică de cod galben valabilă până mâine dimineață la ora 10. Cantitățile de apă pot depăși în aceste areale, 25-35 l/mp, după care, de mâine dimineață și până joi dimineață la ora 10 instabilitatea atmosferică va fi de interes, în special în partea de sud-vest a țării, respectiv în Oltenia și parte din nord-vestul Munteniei. Ne așteptăm să consemnăm în aceste zone cantități care pot depăși la nivel local 25-35 l/mp.

Din punct de vedere termic, deja de mâine vom consemna temperaturi în scădere, în toată țara, 21 până la cel mult 31 de grade, iar în a doua parte a acestei săptămâni, temperaturi cuprinse între 25 şi 33 de grade, cu mici variații de la o zi la alta, astfel încât să ne apropiem de ceea ce ar însemna normalul termic pentru această perioadă", a anunţat Elena Mateescu, în exclusivitate la Antena 3.

Citiţi şi: Frig și ploi în perioada următoare! Prognoza meteo până la sfârșitul lunii august 
 

 

×
Subiecte în articol: Elena Matesescu furtuni vremea
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close