Antena 3 CNN Meteo Vortex polar peste România! ANM a actualizat avertizările meteo Cod portocaliu și Cod galben de ninsori și viscol

Vortex polar peste România! ANM a actualizat avertizările meteo Cod portocaliu și Cod galben de ninsori și viscol

Meteorologii de la ANM au actualizat astăzi, 4 aprilie, avertizările meteo Cod portocaliu și Cod galben de lapoviță, ninsori și viscol puternic.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2023   •   10:46

Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o avertizare meteo Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente în Carpaţii Meridionali şi Orientali, valabilă de marţi, 3 aprilie, de la ora 10:30, până miercuri, 5 aprilie, la ora 14:00.

Potrivit meteorologilor, în zonele avertizate se va depune strat de zăpadă consistent în special la altitudini mai mari de 1400 m.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...60 km/h şi vor fi perioade în care va fi viscol şi vizibilitate scăzută. 

Județele vizate sunt Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Bacău, Harghita, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava.

Citește și: Prognoza meteo pentru aprilie, de la ANM | Când scapă România de "zăpada mieilor"

Totodată, ANM a prelungit și avertizarea meteo Cod galben de vânt puternic și ninsori, valabilă de marţi, 3 aprilie, de la ora 10:30, până miercuri, 5 aprilie, la ora 14:00.

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova unde rafalele vor depăși 55...65 km/h și pe arii restrânse 70...75 km/h.

La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi precipitații, predominant ninsori, temporar viscolite și se va depune strat de zăpadă.

În restul țării local și temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de ploaie în sud și sud-est și mixte în rest. În vest, vântul va avea intensificări de scurtă durată.

Prognoza meteo pentru perioada 4 - 8 martie

Vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8...12 grade sub mediile multianuale.

În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45 - 55 km/h îndeosebi în Moldova, Dobrogea, sudul Banatului și al Olteniei, precum și la munte.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close