Antena 3 CNN Meteo Vreme atipică în zilele următoare. Alina Şerban (ANM) anunţă prognoza meteo actualizată

Vreme atipică în zilele următoare. Alina Şerban (ANM) anunţă prognoza meteo actualizată

A nins în Bucureşti şi va mai ninge, este cod galben de viscol și de ninsori abundente pentru mai multe zone din țară şi urmează cea mai rece noapte, spun meteorologii.

Vreme atipică în zilele următoare. Alina Şerban (ANM) anunţă prognoza meteo actualizată
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    31 Ian 2023   •   14:46

De joi, însă, vremea se va mai încălzi, astfel că sunt aşteptate maxime de până la 10 grade, iar în Capitală va fi mai cald decât în mod normal pentru această perioadă. 

Până atunci, noaptea care urmează se anunţă cea mai rece noapte de până la sfârșitul săptămânii, a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, marţi, la Antena 3 CNN.

"A nins și în Capitală în noaptea care a trecut, în această dimineață, dar destul de slăbuț, chiar dacă s-a mai așternut un strat subțire de zăpadă. 

De altfel, ninsori slabe au fost și vor mai fi chiar pe parcursul zilei de astăzi în partea de sud, de centru, de est a teritoriului, în timp ce în celelalte regiuni ce va fi variabile, astfel încât temperaturile acolo vor fi destul de ridicate. 

Citeşte şiCe urmează după ciclonul polar. Alina Şerban, prognoza meteo ANM pentru săptămâna 30 ianuarie-5 februarie 2023

Vorbim de vestul, sud-vestul teritoriului, unde ne așteptăm la maxime de 7-8 grade.

În ce priveşte atenționarea meteorologică de cod galben, aceasta deja a intrat în vigoare la ora 10 și va fi valabilă până mâine la ora 12.

Avertizarea este pentru zona montană înaltă, la altitudini de peste 1700 de metri în Carpații Meridionali și în Carpații de curbură, acolo unde vântul va prezenta intensificări cu rafale de peste 70-80 de kilometri pe oră și va ninge din când în când, astfel încât va fi viscol sau poate zăpadă spulberată. Știm că în zonele respective, stratul de zăpadă este unul consistent. 

De altfel, intensificări ale vântului, dar la intensități mai mici de 50-55 de kilometri pe oră vor fi și în partea de sud-vest a teritoriului, iar pe parcursul zilei de mâine, în centrul și nord-estul teritoriului, în condițiile în care vorbim de temperaturi maxime din ce în ce mai ridicate în următoarele zile, de 7-8 grade în vest, în sud, cel mai probabil.

Joi, putem spera la temperaturi maxime de 8-10 grade în partea de sud a teritoriului. 

Până la atinge aceste maxime, vorbim de minime care în această noapte vor fi destul de scăzute. Nu vorbim neapărat de o noapte geroasă, dar cu temperaturi negative în toată țara și foarte scăzute în partea de sud-est a teritoriului și în zona Capitalei. 

Ne așteptăm ca la periferie să înregistrăm mâine de dimineață valori de -7 spre - 8 grade, mai scăzut decât am avut până în momentul acesta.

Alina Şerban, ANM: "În Capitală, va fi vreme ușor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă"

Aceasta va fi cea mai rece noapte de până la sfârșitul săptămânii, până vineri cel puțin, pentru că după aceea temperaturile minime mai cresc. Chiar dacă vor fi negative, vor fi ușor negative: -3 spre -5 grade și cu valori ușor pozitive în partea de vest a teritoriului. 

În Capitală, vreme în continuare caldă în zilele următoare, ușor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. 

Să nu uităm că ne aflăm în plină lună de iarnă, pentru că temperaturile vor înregistra valori de 7-8 grade pe parcursul zilei de joi.

Dar la noapte va fi destul de rece și în următoarele două nopți, temperaturile, chiar dacă vor fi negative, vor fi ușor mai ridicate de atât, spre -3 sau -4 grade.

Vezi şiMeteorologii Accuweather au actualizat prognoza meteo. Vreme atipică, în februarie 2023

×
Subiecte în articol: meteo prognoza meteo Alina Şerban
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close