Antena 3 CNN Meteo Vreme la extreme în weekend. Primăvară în Bucureşti, ninsori şi viscol în jumătate de ţară | Prognoza meteo ANM

Vreme la extreme în weekend. Primăvară în Bucureşti, ninsori şi viscol în jumătate de ţară | Prognoza meteo ANM

Este o vreme la extreme în acest weekend în România, în funcţie de judeţul în care vă aflaţi.

Vreme la extreme în weekend. Primăvară în Bucureşti, ninsori şi viscol în jumătate de ţară | Prognoza meteo ANM
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    17 Feb 2023   •   15:00

În timp ce bucureștenii vor avea parte de o vreme de primăvară, în jumătate de ţară este cod portocaliu de ninsori, vânt şi viscol.

În Bucureşti, începând de vineri seară până luni dimineața, va fi o vreme deosebit de caldă și vânt moderat.

Prognoza specială pentru Bucureşti emisă vineri de Administația Națională de Meteorologie arată că, în intervalul vineri ora 20:00 - luni ora 10:00, vremea va fi deosebit de caldă.

Cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ploaie reduse.

Citeşte şiPrognoza Accuweather a fost actualizată: vremea se schimbă. De când se încălzeşte

Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări sâmbătă și duminică, cu viteze în general de 45...50 km/h.

Temperaturile maxime vor fi 15...17 grade, iar cele minime, în creștere treptată, de la 2...4 grade, sâmbătă dimineață, până la 6...7 grade, luni dimineață.

În acelaşi interval, există Coduri galben și portocaliu de ninsori și viscol în mai bine de jumătate de țară.

Mai mult de jumătate de țară se va afla sub alerte Cod galben și portocaliu de vânt puternic, viscol și ninsori, începând de vineri seară până luni dimineață.

De vineri până luni la ora 10:00, va fi în vigoare un Cod galben, care anunță că la munte, la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 70...100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Potrivit meteorologilor, în intervalul sâmbătă ora 8:00 – duminică ora 20:00, va fi Cod portocaliu, la altitudini mai mari de 1700 m, în Munții Apuseni, Carpații Meridionali și de Curbură. Aici, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100...120 km/h și va fi viscol puternic.

A fost emis un alt Cod galben pentru intervalul sâmbătă ora 8:00 – duminică ora 20:00, când în nord-vestul, nordul, centrul și local în sudul și în extremitatea de sud-est a țării, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 55...65 km/h și izolat 70 km/h.

De asemenea, o avertizare Cod portocaliu, în vigoare de vineri ora 20:00 până duminică la ora 20:00, în zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița Năsăud, și Suceava, la altitudini de peste 1700 m, temporar va ninge viscolit, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vizibilitatea va fi redusă.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close