Antena 3 CNN Meteo Primăvara de la final de februarie, vremea la început de martie. Elena Mateescu, ANM, prognoza meteo actualizată

Primăvara de la final de februarie, vremea la început de martie. Elena Mateescu, ANM, prognoza meteo actualizată

A fost vreme de primăvară în ultimele zile de iarnă, iar meteorologii spun că se vor înregistra chiar și temperaturi de 20 de grade Celsius.

Primăvara de la final de februarie, vremea la început de martie. Elena Mateescu, ANM, prognoza meteo actualizată
Sursa foto: Amtena 3 CNN/Facebook Elena Mateescu
de Milena Niță    |    26 Feb 2024   •   15:17

Nici începutul lunii martie nu se arată friguros, spune Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

"La ora 14:00 consemnăm luni deja 21 de grade la Gurahonţ (Arad) și Zimnicea, 17 grade la București - Filaret și 19-20 de grade la foarte multe stații din partea de vest și sud a țării.

Ecartul termic al unor valori ce vor caracteriza în continuare o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit se va menține până la finalul săptămânii, deoarece cu mici variații de la o zi la alta, contăm de valori de la 10 până la 20-21 de grade marţi şi miercuri. 

De asemenea, și în a doua parte a săptămânii, cele mai ridicate valori de 19-20 de grade, în special în partea de vest a țării, inclusiv în Capitală, ne așteptăm la valori de 15-16 grade pentru ziua de marți, 14-16 grade miercuri.

Şi joi, de asemenea, este prognozată o maximă, de 16 grade.

De joi noaptea își vor face apariția și precipitațiile în majoritatea zonelor, cu precădere însă în partea de sud-vest și posibil în zona montană aferentă, acolo unde la altitudini mai mari vor fi posibile precipitații mixte și este posibil să consemnăm și intensificări ale vântului importante, cu viteze mai mari de 40-50 km/h.

Deci, până la finalul acestei ierni vorbim de o vreme deosebit de caldă, ceea ce va face cum anticipam, ca luna februarie să înregistreze un nou record ca fiind cea mai călduroasă lună februarie din istoria măsurătorilor meteorologice, pentru că deja avem o abatere termică pozitivă la nivelul perioadei 1-25 februarie, de 6,6 grade Celsius.

Mai avem puțin până la finalul lunii, iar recordul din 2016, cu 5,7 grade Celsius cu siguranță va putea fi depășit în acest an.

Chiar și prima decadă din luna martie, așa cum arată informațiile la acest moment, mai exact prima zi din luna lui Mărțișor aduce valori, de asemenea, între 10 până la 16-17 grade și este posibil ca acest ecart să fie de interes, cel puțin pentru prima decadă din martie", a spus Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), luni, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo Elena Mateescu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close