Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă radical în următoarele ore! Anunțul directorului ANM, Elena Mateescu

Vremea se schimbă radical în următoarele ore! Anunțul directorului ANM, Elena Mateescu

Imagini apocaliptice au fost surprinse în nordul ţării, acolo unde ploile abundente au făcut prăpăd! În Cluj mai multe străzi s-au inundat din cauza puhoaielor de apă iar la Sălaj un râu a ieșit din matcă și a măturat totul în cale. În comuna Floreşti, din Cluj-Napoca, apa a intrat chiar şi în case şi gospodării.

Vremea se schimbă radical în următoarele ore! Anunțul directorului ANM, Elena Mateescu
Sursa foto: Agerpres / Pexels
de Laura Dinu    |    30 Aug 2022   •   13:10

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat în direct la Antena 3 că în orele următoare România va avea parte de ploi abundente, vijelii și grindină.  

”Să nu uităm că jumătatea de vest a țării ieri s-a aflat sub incidența unei avertizări meteorologice de cod galben, ce viza cantități de apă de până la 40 de litri pe metru pătrat. Izolat am avut aceste cantități confirmate deja, între 25 și 40 de litri pe metru pătrat, izolat 80 de litri pe metru pătrat în județul Sălaj. 

De asemenea, pe raza județului Mureș, la stația meteorologică Târnăveni, am consemnat fenomenul de vijelie pentru că viteza vântului la rafală a atins 97 de km. De asemenea au fost și căderi de grindină și astfel de fenomene s-au semnalat în toată jumătatea de vest a țării, dar și în partea de sud-est, local în Muntenia, Dobrogea și în sudul Olteniei”, a explicat directorul ANM la Antena 3. 

”Până mâine dimineață la ora 10:00 ne așteptăm, acolo unde vorbim despre o atenționare meteorologică de cod portocaliu, pentru cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local zona de munte dar și Moldova și nord-vestul Munteniei, să vorbim din nou de fenomene de instabilitate accentuată, ploi abundente care să cumuleze cantități de apă de 40-60 de litri pe metru pătrat, la nivel local peste 70-80 de litri pe metru pătrat. Pe parcursul averselor vor fi și descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. 

Și nu în ultimul rând vorbim și de partea de sud-vest, sud, nord și nord-est a țării, acolo unde va rămâne în vigoare până mâine dimineață la ora 10:00 avertizarea meteorologică de cod galben ce vizează cantități de 25-40 de litri pe metru pătrat. Și aș vrea să menționez și faptul că perioadele de instabilitate atmosferică vor fi de interes în majoritatea regiunilor, cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni”, a mai spus Elena Mateescu la Antena 3.  

×
Subiecte în articol: vremea Elena Mateescu
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close