Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM: Cod galben de vânt în jumătate de țară | Vremea se schimbă radical

Avertizare meteo ANM: Cod galben de vânt în jumătate de țară | Vremea se schimbă radical

Meteorologii au emis două alerte cod galben de vânt puternic, valabile în aproape jumătate de țară până duminică. Prima avertizare vizează 21 de județe, cea de-a doua zece. Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, începând cu regiunile vestice.

Avertizare meteo ANM: Cod galben de vânt în jumătate de țară | Vremea se schimbă radical
Sursa foto: Profimedia Images
de Alexandra Dima    |    02 Dec 2023   •   10:48

În intervalul sâmbătă, ora 12.00 - duminică, ora 3.00, vântul va avea intensificări în Banat și în Crișana, cu viteze în general de 55...65 km/h. În Carpații Occidentali și Meridionali, iar seara și noaptea și în Carpații Orientali vor fi rafale de 60...80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90...100 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h, vor fi pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

Prima alertă vizează județele Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Harghita, Bacău, Neamț, Mureș, Suceava, Bistrița- Năsăud și Maramureș.

O altă avertizare cod galben anunță, de duminică, ora 3.00, până la ora 14.00, că în Carpații Orientali vântul va avea intensificări cu viteze de 60...80 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m vor fi rafale de 90...110 km/h.

Cea de-a doua avertizare a fost emisă pentru județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Mureș, Neamț, Harghita, Bacău, Covasna, Vrancea și Buzău.

Din această noapte vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, începând cu regiunile vestice.

×
Subiecte în articol: alerta meteo cod galben de vant
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close