Antena 3 CNN Meteo Un ciclon puternic va afecta România în acest weekend! Meteorologii anunță ninsori și temperaturi extrem de scăzute

Un ciclon puternic va afecta România în acest weekend! Meteorologii anunță ninsori și temperaturi extrem de scăzute

Un ciclon puternic va afecta țara noastră până duminică.

Un ciclon puternic va afecta România în acest weekend! Meteorologii anunță ninsori și temperaturi extrem de scăzute
Sursa foto: Getty Images I Christian Adams
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Noi 2023   •   12:00

În Maramureș, Crișana, nord-estul Transilvaniei și în nordul și centrul Moldovei, ploile vor continua sâmbătă și duminică, iar local cantitățile de apă vor atinge 15 - 20 l/mp.

În zonele de munte, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, care se vor extinde pe parcursul nopții, odată cu pătrunderea unei mase de aer rece dinspre nord-vest.

Dacă trebuie să călătoriți cu mașina la munte sau în Bucovina, e recomandat să aveți montate anvelopele de iarnă.

În timpul nopții, în nordul Carpaților Orientali, limita ninsorilor va coborî până la 800 - 1000 m, iar în pasurile montane din regiune se va circula în condiții de iarnă.

În zonele înalte din nordul țării, la peste 1500 m, vor fi perioade cu ninsoare puternică și, local, se va depune strat consistent de zăpada, cu grosimi de până la 15 - 30 cm.

Câțiva fulgi amestecați cu ploaie pot să apară, trecător, și la altitudini ceva mai joase, în special în nord-estul Transilvaniei și în partea de vest a Bucovinei, potrivit Meteo Radar.

De asemenea, noaptea și în prima parte a zilei de duminică vor fi intensificări ale vântului în nordul, centrul, sudul și estul țării, cu rafale de până la 50 - 70 km/h.

Pe culmile înalte de munte, dar și în unele zone subcarpatice, viteza vântului la rafală va atinge 80 - 120 km/h, viscolind ninsoarea.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close