Antena 3 CNN Meteo Vremea se răcește semnificativ în România! ”Ne vom bucura de prezența stratului de zăpadă”

Vremea se răcește semnificativ în România! ”Ne vom bucura de prezența stratului de zăpadă”

Meteorologii anunță temperaturi scăzute în minivacanța de 1 decembrie.

Vremea se răcește semnificativ în România! ”Ne vom bucura de prezența stratului de zăpadă”
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    28 Noi 2022   •   13:03

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, la munte este posibil să ningă, iar în regiunile din sud și sud-estul țării vor fi ploi, intensificări ale vântului și frig. 

În Capitală, pe 1 decembrie, se prognozează o temperatură maximă de cel mult 5 grade Celsius, cer noros, ploi pe tot parcursul zilei dar și intensificări ale vântului. 

În ciuda faptului că răcirea vremii este semnificativă, meteorologii spun că astfel de temperaturi sunt normale pentru această perioadă. 

Cel mai frig rămâne în zona de nord a Moldovei, acolo unde astăzi temperaturile se vor apropia de 2-3 grade.  

Directorul ANM, Elena Mateescu, anunță prognoza meteo pentru minivacanța de 1 Decembrie 

"O vreme apropiată de normalul termic al perioadei din calendar, în partea de sud și est a țării, acolo unde maximele vor înregistra valori cuprinse între 3 și 6 grade, în zona litoralului.", a precizat directorul ANM.

"Mai cald va fi în regiunile intracarpatice, pentru că maximele în această parte a țării vor avea valori între 8-10 grade Celsius.

Din punct de vedere al regimului de precipitații, ne așteptăm la o probabilitate mai ridicată să avem ploi. În special în partea de sud-est a țării, în timp ce în restul țării să vorbim de nebulozitate joasă.

Posibil și în Capitală, pe parcursul după-amiezii și al primei părți din noaptea de 1 spre 2 decembrie, să vorbim de ploi slabe.

Intensificări de vânt de 35-45 km/ ora vor fi de interes în ziua de 1 decembrie.

La munte ne vom putea bucura deja de prezența stratului de zăpadă. Ne mai așteptăm ca, în perioada 30 noiembrie - 4 decembrie, la o probabilitate foarte ridicată, în zona montană înaltă, să consemnăm prezența precipitațiilor sub formă de ninsoare.", a mai anunțat Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: 1 Decembrie vremea
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close