Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă radical. Anunțul ANM despre unde lovesc ploile puternice, dar şi primele ninsori

Vremea se schimbă radical. Anunțul ANM despre unde lovesc ploile puternice, dar şi primele ninsori

Temperaturile care sfidează toamna nu vor mai dura foarte mult, avertizează ANM. Ne pregătim de ploi puternice şi chiar fulgi de nea consistenţi.

Vremea se schimbă radical. Anunțul ANM despre unde lovesc ploile puternice, dar şi primele ninsori
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    23 Oct 2023   •   07:56

Azi ne bucurăm de vremea deosebit de caldă pentru data din calendar, mai ales în sud și în est. Maximele vor atinge pragul unei zile de vară, în timp ce în nordul țării temperaturile vor începe să scadă. Meteorologii au anunțat cât mai ține vremea bună.

Luni, 23 octombrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în sud şi sud-est.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în zona de munte şi în sud-estul teritoriului unde doar izolat va ploua slab. Valorile termice vor fi mai scăzute faţă de zilele precedente, astfel temperaturile maxime se vor situa între 17 şi 29 grade Celsius, iar cele minime, în general, între 2 şi 14 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil în timpul zilei și mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla cel mult moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 8…11 grade.

"Probabilitate foarte mare pentru ninsori"

Specialiștii ANM au anunțat cât ne mai bucurăm de vremea frumoasă.  Oana Păduraru, meteorolog ANM, a spus la DC News, unde a spus când vor cădea primele zăpezi în România din sezonul de iarnă 2023-2024.

„Nu este exclus să avem precipitații sub formă de ninsoare la începutul lunii noiembrie și chiar la sfârșitul lunii octombrie, pentru că așa cum aminteam mai devreme vor mai fi pătrunderi succesive de mase de aer rece, dinspre latitudini nordice, iar masa de aer cald care se află acum în sud, treptat, se va retrage și desigur că sunt favorizate pătrunderile reci.

Estimativ, se pare, totuși, că la finalul lunii octombrie – chiar dacă temperaturile rămân la modul general peste cele normale – există probabilitate foarte mare pentru ninsori", a spus meteorologul. 

Va ploua în vest și nord

Marți, 24 octombrie, vremea va fi în continuare mai caldă decât normalul perioadei în toată țara. Cerul va avea înnorări temporare și, mai ales în a doua parte a intervalului, va ploua în vestul și nordul țării și pe arii restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă și pe litoral.

 

×
Subiecte în articol: meteo prognoză meteo ANM
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close