Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu, date de ultimă oră de la ANM. Prognoza meteo actualizată

Elena Mateescu, date de ultimă oră de la ANM. Prognoza meteo actualizată

Se încheie cea mai călduroasă lună februarie din istoria măsurătorilor. Elena Mateescu, director general ANM, a detaliat la Antena 3 CNN prognoza meteo.

de Silvia Preda    |    29 Feb 2024   •   17:26

1 martie vine cu maxime de 20 de grade Celsius. "Contăm pe o vreme mai caldă decât în mod obișnuit pentru un început de lună martie, pentru că mâine valorile de temperaturi la nivelul maximelor se vor încadra între 9 până la 19°C", a spus Elena Mateescu, director general ANM.

Potrivit directorului ANM, ziua de sâmbătă aduce temperaturi de până la 18°C, duminică vor fi între 8 şi 18°C și chiar și săptămâna viitoare cel puțin în prima jumătate vorbim de valori care caracterizează în general o vreme mai caldă, pentru că maximele vor varia de la o zi la alta, cu un ecart nesemnificativ 9-19°.

"De la mijlocul săptămânii, începând de joi, este posibil să consemnăm, mai ales în Moldova, o ușoară scădere a valorilor de temperaturi, dar acestea se apropie de normalul datei din calendar, pentru că maximele vor fi cuprinse, în general, între 7 până la 10 grade", a spus Elena Mateescu.

Prognoza meteo ANM. Vremea în Bucureşti

În Bucureşti o vreme caldă cu 14-15°C. "Trebuie să menționăm și precipitațiile care vor fi prezente în special în Banat, în Muntenia, în Oltenia, în Transilvania, în Crișana. Vorbim de cantități moderate, cel mult 10-15l/m².

În zona Carpaților Meridionali, la altitudini mai mari, se vor semnala precipitații mixte și care vor fi și asociate cu rafale de 70-80km/h, iar în restul zonelor vorbim de rafale de 45-55km, mai ales pe parcursul nopții și zilei de mâine", a mai spus directorul ANM. 

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 04.03.2024 – 11.03.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice, vestice și centrale.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în Munții Banatului.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 11.03.2024 – 18.03.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acestă perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close