Antena 3 CNN Meteo Se strică vremea. Frig şi ploi în zilele următoare | Meteorologii anunţă cât mai scad temperaturile în România

Se strică vremea. Frig şi ploi în zilele următoare | Meteorologii anunţă cât mai scad temperaturile în România

Temperaturile vor scădea treptat și vor deveni negative în mare parte din țară.

Se strică vremea. Frig şi ploi în zilele următoare | Meteorologii anunţă cât mai scad temperaturile în România
Sursa foto: pexels.com
de Silvia Preda    |    24 Noi 2022   •   17:06

"Pe parcursul zilei de astăzi am avut vreme închisă cam în toate regiunile, însă chiar și în aceste condiții, temperaturile au fost ușor mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă în partea de sud a teritoriului", a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

Tabloul meteorologic se va menține la fel și mâine, a apreciat meteorologul ANM.

Potrivit Alinei Şerban, în regiunile sudice vom avea temperaturi maxime de 10 și ușor peste 10 grade. Însă în celelalte regiuni vorbim de un regim termic normal.

"Temperaturi maxime mâine de la 1-2 grade în nordul Moldovei până la cel mult 7-8 grade în zona Banatului, iar pe parcursul weekend-ului se răcește treptat astfel încât duminică, de exemplu, vom vorbi de temperaturi maxime de la 2-3 până la cel mult 7-8 grade cu cele mai ridicate valori în partea de sud și de vest a teritoriului.

Însă toate acestea pe fondul unor precipitații din ce în ce mai puține. Dacă astăzi au fost arii relativ extinse în vest, în nord, în centru, spre seară la noapte cu deplasare în nord-est ploi în zonele joase, ninsori, lapoviță în zonele montane înalte, în zilele următoare vor fi pe arii tot mai restrânse, cu precădere în regiunile nordice și centrale și în zonele montane vorbim de fulguieli de această dată.

Minimele vor scădea treptat și vor deveni negative în mare parte din țară, chiar dacă ușor negative. Deja vom vorbi atât vineri spre sâmbătă cât și sâmbătă spre duminică de temperaturi minime de la -5 - 6 grade în depresiuni, la cel mult 0 - 2 grade pe litoral.

Însă în marea majoritate a zonelor vor fi de 0 - 2 grade, inclusiv în zona Capitalei", a precizat meteorologul ANM.


 

×
Parteneri
El este Marius, unul din cei patru bărbaţi care au murit în explozia de la Călimăneşti
x close