Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo de Revelion 2022. Temperaturi peste cele specifice pentru sfârşitul de an

Prognoza meteo de Revelion 2022. Temperaturi peste cele specifice pentru sfârşitul de an

Prognoza meteo pentru Revelion. Valorile termice se vor situa peste cele specifice pentru sfârşitul de an în majoritatea zonelor.

Prognoza meteo de Revelion 2022. Temperaturi peste cele specifice pentru sfârşitul de an
Sursa foto: Pixabay.com/tomaszproszek
de Silvia Preda    |    28 Dec 2021   •   21:34

Vremea se va menţine predominant închisă miercuri şi temporar se vor semnala precipitaţii, ziua pe arii restrânse în jumătatea de vest a ţării, iar din orele serii şi pe parcursul nopţii local în regiunile sudice, sud-estice şi pe spaţii mici în rest. Acestea vor fi mai ales sub formă de ploaie în zonele joase de relief, iar la munte treptat vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în sud-estul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 8 grade, mai scăzute în Moldova până spre -5 grade, iar cele minime, în general, între -4 şi 4 grade. 

Prognoza meteo pentru joi, 30 decembrie 2021

Valorile termice se vor situa peste cele specifice pentru sfârşitul de an în majoritatea zonelor. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii, la începutul zilei pe alocuri în sud-est, unde va ploua, iar din a doua parte a intervalului local în regiunile intracarpatice vor fi mai ales ploi. La munte, precipitaţiile vor fi mixte, iar la altitudini mari, în special noaptea va ninge, când şi vântul se va intensifica. Izolat, vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 9 grade cu valori mai coborâte până spre -2 grade în Moldova, iar cele minime, în general, între -2 şi 2 grade.

Prognoza meteo pentru vineri, 31 decembrie 2021

Valorile termice, în creştere faţă de intervalul precedent în majoritatea zonelor, se vor situa în general peste cele normale în această perioadă din an. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general 4 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 7 grade. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării, mai persistente în vest, în nord şi în centru unde temporar va ploua, iar precipitaţii mixte vor fi doar la altitudini foarte mari la munte. Izolat, mai ales în orele dimineţii, vor fi condiţii de polei. În sud şi sud-est ploi slabe se vor semnala pe spaţii mai mici, în special în a doua parte a nopţii. Temperaturile în creştere şi precipitaţiile sub formă de ploaie, pe alocuri moderate cantitativ, vor determina topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă care încă va fi prezent în nord-nord-est şi la munte. Se va semnala ceaţă, pe arii extinse, mai ales în prima parte a zilei, în jumătatea de sud-est a teritoriului şi pe spaţii mici, cu caracter temporar, în celelalte zone. Vântul se va intensifica treptat în zona montană, unde în cursul nopţii rafalele vor depăşi pe creste 80-100 km/h şi va sufla slab şi moderat în restul ţării, izolat şi trecător cu viteze de până la 35-45 km/h.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 1 ianuarie 2022

Vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal la început de ianuarie, cu precădere în timpul zilei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 14 grade, iar cele minime între -3 şi 7 grade. Cerul va avea înnorări mai persistente în centru, în nord şi în est, unde ziua va ploua slab, iar noaptea izolat vor fi şi precipitaţii mixte. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe suprafeţe restrânse. În zona montană vor fi precipitaţii slabe -mai ales ploi şi lapoviţă ziua şi predominant ninsori la altitudini mari în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla tare la munte, în special în Carpaţii Meridionali, dar se va intensifica şi în celelalte zone, cu viteze mai mari în regiunile estice. 

Sursa: ANM
 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo temperaturi
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close