Antena 3 CNN Meteo Cod galben de furtuni cu fulgere. Prognoza actualizată de la directorul ANM, Elena Mateescu

Cod galben de furtuni cu fulgere. Prognoza actualizată de la directorul ANM, Elena Mateescu

Cod galben de furtuni cu fulgere. Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ploi și vijelii valabilă până luni seara în mai multe județe din Transilvania, Maramureș și Moldova. 

Cod galben de furtuni cu fulgere. Prognoza actualizată de la directorul ANM, Elena Mateescu
Sursa foto: Hepta | Sputnik / Natalia Seliverstova
de Silvia Preda    |    25 Apr 2022   •   20:20

Potrivit ANM, sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Suceava și Botoșani.

În aceste zone sunt perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat grindină. Pe arii restrânse, cantitățile de apă depășesc 20-30 l/mp.

Avertizarea este în vigoare până la ora 21.00. Această avertizarea a fost dublată şi de avertizări meteorologice pentru fenomene severe imediate.

Am avut la nivel local intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse torenţiale şi grindină de dimensiune medie, a arătat directorul ANM, Elena Mateescu, luni seară, la Antena 3.

Potrivit directorului ANM, începând de miercuri după-amiază vom vorbi din nou de fenomene de instabilitate atmosferică accentuată. Aversele torenţiale vor fi din nou prezente, la fel şi descărcările electrice. 

Mâine vom înregistra valori mari, 25-26 de grade în partea de sud, sud-est a ţării.

Joi, vineri şi sâmbătă vremea se răceşte în toată ţara. Temperaturile, mai ales în jumătatea nordică a ţării, se vor situa între 10-14 grade.
 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close