Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă de săptămâna viitoare. ANM, prognoza meteo actualizată

Vremea se schimbă de săptămâna viitoare. ANM, prognoza meteo actualizată

Vremea se schimbă începând chiar din această seară, iar de luni, asistăm la scăderi drastice în termometre.

Vremea se schimbă de săptămâna viitoare. ANM, prognoza meteo actualizată
Sursa foto: pexels.com via Tessa K
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Apr 2023   •   14:21

E greu de crezut că revin ploile la ce vreme frumoasă este acum în majoritatea zonelor țării. După-amiază și spre seară situația se schimbă. Apar nori și ploile în averse, mai ales în jumătatea sudică a țării. Sunt prognozate astăzi ploi în Carpații Meridionali și de Curbură, dar și în zonele submontane ale acestora. Vorbim însă de temperaturi apropiate de normalul perioadei. Deja s-a atins maxima prognozată de meteorologi. Se înregistrează 19°C în localitatea Rădeană Gura Hond. Cel mai răcoare este la Mahmudia. Acolo termometrele arată doar 9°C.

De mâine, temperaturile sunt într-o ușoară creștere, maxime de până la 20-21°C, iar săptămâna viitoare că un val de aer rece va traversa din nou zona țării noastre. Așa că temperaturile vor mai scădea cu câteva grade, mai ales în regiunile extracarpatice, unde astăzi așteptăm ploi, e drept, după-amiază și spre seară ploi mai însemnate cantitativ.

 

De săptămâna viitoare încolo încep în regiunile din vestul și nord-vestul țării și vor fi în extindere către mijlocul săptămânii viitoare, în mai toate regiunile.

Astăzi, temperaturi apropiate de normalul perioadei 19° Baia Mare, Oradea, Timișoara, cam 13° la Brașov și 15° la Sibiu. Cu ploaie în zona Transilvaniei în această după-amiază, prin sub temperaturi de 17-18° în Capitală, o maximă de 18°C se înregistrează în acest moment 18° iată că și în București s-a atins maxima.

E posibil să se depășească, pentru că deocamdată vremea este destul de caldă și este încă soare în Capitală la noapte. Temperaturi scăzute în zona de est a Transilvaniei, așa cum s-a întâmplat și noaptea precedentă, vor fi cam 0° la Miercurea Ciuc și nu mai mult de 2° la Brașov, dar cerul va rămâne temporar noros, cu ploi pe parcursul nopții în sudul și centrul țării. Revin la prognoza pentru București 4° în această noapte, o temperatură vă spuneam de 18°C, valoare care se înregistrează deja în zona Capitalei. Și după această vreme însorită, cu un vânt moderat, spre seară, meteorologii spun că va crește probabilitatea apariției precipitațiilor. În zona Bucureștiului, cerul se va acoperi de nori și, iată, este posibil să și plouă.

Mâine sunt din nou prognozate ploi, dar pe fondul unor temperaturi ceva mai ridicate s-ar putea atinge 19, chiar 20° oricum, această maximă de 20° este posibil să se păstreze până spre mijlocul săptămânii viitoare în zona Capitalei și să știți că, din păcate, nu vom scăpa de ploi.

Prognoza meteo pentru Duminica 

Valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate decât în ziua anterioară în aproape toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special în a doua parte a zilei; vor fi averse, pe alocuri însoțite și de descărcări electrice în zonele montane și submontane și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. La munte, la altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate decât în ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și posibil ploi slabe, de scurtă durată, mai ales în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 19 grade, iar cea minimă de 5…8 grade.

Prognoza meteo pentru luni 

Vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse în jumătatea de vest a țării și local în rest, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice. Izolat vor fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină. La munte, la altitudini mari, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, în sudul Banatului și în Moldova. Temperatura aerului va avea valori în jurul celor specifice perioadei, astfel că maximele se vor încadra între 14 și 20 de grade, iar minimele între 3 și 10 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și probabilitate mai mare pentru averse după-amiaza și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale, astfel că maxima va fi de 18…20 de grade și minima de 7…9 grade.

Prognoza meteo pentru marţi

Vremea va fi în continuare în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și averse în cea mai mare parte a țării, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice. Izolat, vor fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în est și nord-vest, dar de scurtă durată si în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 20 de grade, iar minimele între 4 și 10 grade.

București. Vor fi înnorări temporar accentuate și cu precădere după-amiaza și seara se vor semnala averse posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar minima de 8…10 grade.

×
Subiecte în articol: meteo vremea
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close