Antena 3 CNN Meteo Vremea se înrăutățește și mai tare! Zonele în care lovește viscolul în orele următoare | Se iau măsuri de urgență

Vremea se înrăutățește și mai tare! Zonele în care lovește viscolul în orele următoare | Se iau măsuri de urgență

Vremea extremă a făcut ravagii în jumătate de țară, iar valul de ger care a lovit România a adus și cele mai scăzute temperaturi din acest sezon rece. Mai multe drumuri naționale sunt blocate și la această oră din cauza viscolului, iar probleme majore sunt și pe calea ferată. Iar meteorologii anunță că vremea se înrăutățește semnificativ.

de Laura Dinu    |    09 Ian 2024   •   12:30

Temperaturile vor scădea până la -20 de grade în această noapte, anunță meteorologii, iar zilele următoare vor fi extrem de geroase. 

Autoritățile au fost nevoite să ia măsuri de urgență în ceea ce privește traficul. Totodată, sute de școli din țară au fost închise

Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat, în exclusivitate la Antena 3 CNN, cum va fi vremea în perioada următoare. 

”Vremea va continua să se răcească pe parcursul zilei acesteia și la noapte. Urmează ca astăzi temperaturile maxime să se încadreze între -9 și 2 grade, ceea ce înseamnă că vor fi temperaturi negative în cea mai mare parte a țării, iar următoarele două nopți vor fi geroase îndeosebi în partea de nord, de centru și de est a teritoriului. 

Vezi și: Vremea face ravagii în România! Lista drumurilor naționale pe care circulația este oprită din cauza zăpezii

Cele mai scăzute temperaturi vor fi la noapte în jurul a -20 de grade,  iar mâine noapte spre -16...-15 grade. Acestea se vor înregistra în partea de est a Transilvaniei dar și în Moldova, posibil și în dealurile sudice sau în alte zone ale țării unde cerul va fi degajat și există strat proaspăt de zăpadă”, a explicat Florinela Georgescu. 

Când se va încălzi

”Încălzirea vremii o așteptăm abia la jumătatea sau în a doua parte a acestei săptămâni. Va fi însă o încălzire de scurtă durată. Și asta deoarece este posibil ca o nouă răcire să ne afecteze în weekend sau la începutul celeilalte săptămâni. 

Din punct de vedere al intensificărilor vântului, acestea vor continua să fie prezente astăzi în partea de sud a Moldovei, în estul Munteniei dar și în Dobrogea, zone care vor fi în cod galben până la debutul nopții, viteza la rafală fiind de 55-70 km/h. 

Citește și: Trafic feroviar întrerupt, din cauza ninsorii și viscolului! Lista trenurilor de călători cu întârzieri

Pe parcursul nopții mai este posibil ca în zona litoralului, trecător, vântul să mai atingă astfel de viteze, urmând ca și din punct de vedere al vântului, vremea să se amelioreze pe parcursul zilei de mâine, când așteptăm și încetarea precipitațiilor”, a mai spus meteorologul la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: florinela georgescu prognoza anm vremea
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close