Antena 3 CNN Meteo Zăpadă de 5 metri în România: Directorul ANM: ''Iarna va mai dura''

Zăpadă de 5 metri în România: Directorul ANM: ''Iarna va mai dura''

Imagini uluitoare din Gorj, unde stratul de zăpadă a ajuns la cinci metri! CNAIR intervine cu autofreze, pentru că zăpada viscolită nu mai poate fi îndepărtată cu lamele. Instituţia dispune de 100 de astfel de utilaje.

Zăpadă de 5 metri în România: Directorul ANM: ''Iarna va mai dura''
Sursa foto: Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere/Facebook
de Georgiana Adam    |    19 Mar 2021   •   19:21

CNAIR intervine cu autofreze, pentru că zăpada viscolită nu mai poate fi îndepărtată cu lamele. Instituţia dispune de 100 de astfel de utilaje

Autorităţile speră ca viscolul să se oprească, pentru ca munca lor să nu fie în zadar.

Primăvară, doar în calendar

Carpații Meridonali, Orientali și Zona Munților Apuseni se află sub cod galben de ninsori până diseară la ora 20.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunţat la Antena 3, cum va fi vremea în următoarea perioadă.

''Este încă iarnă, nu numai în zona de munte, dar şi în zona centrală, în partea de est a ţării, chiar din punct de vedere termic putem să spunem că vremea este autentică de iarnă pentru cea mai mare parte a ţării, pentru că valorile maxime sunt uşor mai coborâte decât ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar.

Elena Mateescu, director ANM: ''Iarna va mai dura până cel puţin în jurul datei de 24 martie''

Până atunci, până în această seară la ora 20, vorbim de un cod galben pentru zona montană, în special zona Carapţilor Meridionali şi Orientali, Munţii Apuseni, acolo unde va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă peste cel consistent deja, pentru că la Bâlea Lac vorbim  de o grăsime în prezent de 327 de cm, la Vârful Omu 163 de cm, înălţimea troianului este mult mai mare în aceste platforme (...) Vremea specifică de iarnă va  fi de interes şi pe sfârşitul acestei săptămâni, pentru că în zona montană va continua să ningă, în general moderat cantitativ, dar în acelaşi timp şi în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, local în Maramureş şi în zonele deluroase. Cu siguranţă vom vorbi în jumătatea estică din nou, mai ales în noaptea de duminică spre luni şi luni, de precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Regimul de temperaturi va rămâne în continuare unul scăzut, cu maxime care nu vor depăşi 9 grade Celsius în cea mai mare parte a ţării şi minime preponderent negative. Săptămâna 22-29 martie, aşa cum arată estimările pentru umătoarele 4 săptămâni actualizate astăzi, păstrează semnalul unor valori de temperaturi mult mai coborâte în aproape toată ţara şi un excedent de precipitaţii, mai ales pentru partea de sud şi sud-est a ţării'', a spus Elena Mateescu, vineri, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: zapada iarnă meteo Elena Mateescu
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close