Antena 3 CNN Politică 1 Decembrie, un nou motiv de scandal între Tăriceanu și Iohannis. Șeful Senatului refuză invitația președintelui

1 Decembrie, un nou motiv de scandal între Tăriceanu și Iohannis. Șeful Senatului refuză invitația președintelui

1 Decembrie, un nou motiv de scandal între Tăriceanu și Iohannis. Șeful Senatului refuză invitația președintelui
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Noi 2017   •   19:16

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat, luni, că nu a primit deocamdată invitaţia din partea Administraţiei Prezidenţiale pentru a participa la parada şi recepţia organizate cu ocazia zilei de 1 Decembrie, iar în cazul în care o va primi, nu îi va da curs. 

"Nu am primit o invitaţie până în acest moment şi dacă voi primi o invitaţie nu îi voi da curs. De 1 Decembrie, cred că românii îşi doresc în primul rând să vadă parada militară. E un lucru frumos, spectaculos şi, până la urmă, cred că face să vibreze fibra patriotică şi naţională în fiecare dintre români. Românii nu vin la paradă ca să-l vadă pe preşedinte sau să-i vadă pe preşedinţii Camerelor Parlamentului. Asta e o chestiune care cred că nu are niciun fel de relevanţă", a precizat Tăriceanu. 

În plus, șeful Senatului a spus că va refuza să meargă și la o eventuală recepție pe care ar putea-o  oferi Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis i-a invitat pe Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu la recepția de la Cotroceni de anul acesta, dar și la parada de 1 Decembrie.

Invitațiile au fost trimise de Administrația Prezidențială și vor ajunge atât la președintele Senatului, cât și la președintele Camerei Deputaților. 

În urmă cu un an, președintele Iohannis a refuzat să îi invite pe cei doi la parada oficială, pe motiv că au probleme penale.

Informațiile au fost prezentate luni, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close