Antena 3 CNN Politică 1 MILIARD euro, plata pentru JAFUL din regimul Băsescu

1 MILIARD euro, plata pentru JAFUL din regimul Băsescu

1 MILIARD euro, plata pentru JAFUL din regimul Băsescu
Sursa foto: Foto: files.walerian.info
15 Mar 2015   •   15:14
Plata pentru jaful făcut în regimul fostului preşedinte Traian Băsescu se ridică la un miliard de euro.

Dintr-o solicitarea făcută de Antena 3 către Ministerul Fondurilor Europene, aflăm că, în perioada 2007 - 2013, românii au plătit un miliard de euro pentru toate ilegalităţile făcute cu fonduri europene.
 
Guvernul Boc este cel care a lăsat aproape toate axele pe fonduri europene blocate - programul operaţional regional, condus de Elena Udrea, programul de transporturi, condu la acea vreme de Anca Boagiu.
 
"Pentru perioada de programare 2007 - 2013, România a suportat corecţii financiare sistemice în valoare de aproximativ 780 milioane de euro până la sfârşitul lunii februarie a.c. Precizăm că acestea se deduc din sumele solicitate Comisiei Europene pentru a fi rambursate României, înainte de transmiterea documentelor necesare pentru decontarea acestor sume din fondurile europene alocate României.
 
În cazul proiectelor în care s-au constatat nereguli, corecţiile financiare se aplică până la finalizarea implementării respectivului proiect. Ultimul an în care mai pot fi efectuate cheltuieli de către beneficiarii fondurilor europene aferente cadrului financiar 2007 - 2013, este anul 2015. Valoarea totală a corecţiilor financiare pe care le va suporta România până la sfârşitul perioadei de programare 2007 - 2013 este estimată la aproximativ 1 miliard de euro", se arată într-un document remis Antentei 3 de către Ministerul Fondurilor Europene.
 
 
 

×
Subiecte în articol: fonduri europene
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close