Antena 3 CNN Politică 100 de minute. Foştii miniştri PDL Cătălin Predoiu şi Gheorghe Ialomiţianu sunt vizaţi de DNA

100 de minute. Foştii miniştri PDL Cătălin Predoiu şi Gheorghe Ialomiţianu sunt vizaţi de DNA

100 de minute. Foştii miniştri PDL Cătălin Predoiu şi Gheorghe Ialomiţianu sunt vizaţi de DNA
de S.T.    |    21 Mai 2015   •   17:49

Numele fostului ministru de Justiţie Cătălin Predoiu apare într-un dosar al procurorilor DNA desprins din Gala Bute. În vizorul procurorilor se mai află un lider PNL, mai exact Gheorghe Ialomiţianu, fostul ministru al Finanţelor din timpul Guvernului Boc.

Potrivit procurorilor, cauza privindu-l pe Predoiu s-a constituit în urma unui raport al Corpului de control al prim-ministrului Victor Ponta.

Menţiunea este făcută în dosarul “Gala Bute” al Elenei Udrea, a arătat Alessandra Stoicescu, joi, la "100 de minute".

"În cuprinsul raportului de control din 27.03.2015 se arată că foştii miniştri Ialomiţianu Gheorghe şi Predoiu Cătălin Marian şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu cu prilejul adoptării HG nr. 14/2011 privind Programul anual de marketing şi promovare turistică. Astfel, cu privire la Ialomiţianu Gheorghe se reţine că a semnat nota de fundamentare a actului normativ contrar punctului de vedere formulat de direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, iar cu privire la Predoiu Cătălin Marian s-a reţinut că a semnat nota de fundamentare fără ca proiectul actului normativ să fi fost transmis în mod oficial către Ministerul Justiţiei în vederea avizării. Cercetările cu privire la aceste fapte urmează a fi efectuate într-o cauză separată, pentru a nu tergiversa finalizarea urmăririi penale cu privire la inculpaţii aflaţi în stare de arest preventiv", arată un document prezentat de PSnews.ro.

Cătălin Predoiu, premier desemnat al PNL, declară că nu ştie nimic despre această anchetă, în timp ce fostul ministru PDL, Gheorghe Ialomiţianu, susţine că se aşteaptă la astfel de lucruri din partea premierului Victor Ponta.

"Mă aştept la astfel de lucruri din partea primului ministru care îşi atacă adversarii politici, folosind Corpul de Control. Nu am temeri. Sunt convins că şi domnul Predoiu a procedat legal", a declarat Ialomiţianu, potrivit DcNews.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "100 de minute cu Alessandra Stoicescu"

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close