Antena 3 CNN Politică 100 de minute. Ilie Şerbănescu: Acest dosar nu este un act de justiţie, a fost făcut ca să fie dat jos Victor Ponta

100 de minute. Ilie Şerbănescu: Acest dosar nu este un act de justiţie, a fost făcut ca să fie dat jos Victor Ponta

100 de minute. Ilie Şerbănescu: Acest dosar nu este un act de justiţie, a fost făcut ca să fie dat jos Victor Ponta
Sursa foto: Foto: INTACT Images
08 Iun 2015   •   17:36
Comisia Juridică a dat aviz negativ pentru urmărirea penală a premierului Victor Ponta. Votul în Comisie a fost de şapte voturi "pentru", 18 voturi "împotrivă" şi o abţinere. 
 
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după audierea sa în Comisia juridică, că le-a spus deputaţilor că deciziile politice nu pot fi cenzurate de un procuror.
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de luni a emisiunii "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3. 
 
Cătălin Boboc, senator PLR, şeful Comisiei Juridice din Senat, a explicat că situaţia lui Victor Ponta nu face bine imaginii României. 
 
"Nu e de dorit să avem o astfel de Românie, să se vorbească despre România în legătură cu diverse fapte, cu corupţie, cred că este un semnal de alarmă pentru stadiul în care am ajuns azi, un moment de nedorit şi cu atât mai rău pentru ţara asta că însuşi premierul se află într-o astfel de situaţie. Nu are cum să ne creeze o imagine foarte bună."
 
"Îmi aduc aminte că ieri premierul spunea că are încredere în justiţie. Păi să îi aduc aminte premierului, nu în Comisia Juridică se face justiţie, ci în faţa unei instanţe de judecată. Dacă Comisia Juridică a votat împotriva cererii parchetului, asta nu înseamnă că domnul Ponta are un certificat de nevinovăţie."
 
Avocatul Lucian Bolcaş a explicat că Parlamentul încearcă îşi regăsească demnitatea în urma deciziei de aviz negativ. 
 
"Pe mine m-a bucurat această decizie, mai ales finalul: Quo Vadis România. Parlamentul este for politic în primul rând şi aşa trebuie să fie ca principal for al democraţiei. La ora actuală, respingerea acestei injoncţiuni în viaţa politică a ţării duce necondiţionat la o injoncţiune asupra activităţii Parlamentului. Este o încercare a Parlamentului de a-şi regăsi demnitatea."
 
Profesorul Ilie Şerbănescu, analist economic, a explicat că dosarul lui Victor Ponta este unul subţire. 
 
"După mine, acest dosar poate să fie oricât de subţire, pentru că nu a fost făcut ca act de justiţie, ci ca să fie dat jos domnul Ponta. Că va veni Iohannis şi va interpreta în vreun fel, asta e altceva. Se poate întâmpla orice. Dosarul este făcut ca să fie dat jos domnul Ponta şi atât. Asta vor ei."
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close