Antena 3 CNN Politică 100 de minute: Liviu Dragnea, de partea medicilor în scandalul care amenință să blocheze sistemul de sănătate

100 de minute: Liviu Dragnea, de partea medicilor în scandalul care amenință să blocheze sistemul de sănătate

100 de minute: Liviu Dragnea, de partea medicilor în scandalul care amenință să blocheze sistemul de sănătate
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Oct 2016   •   16:19

Scandalul uriaş din sănătate ajunge în Parlament, unde Liviu Dragnea a anunţat deja că PSD îi va susţine pe medici, împotriva Guvernului Cioloş, pentru că revendicările lor sunt legitime.

Nu vorbim doar despre un scandal, ci despre o situaţie care ameninţă să blocheze toate spitalele, deci tot sistemul de sănătate.

"Guvernul ZERO a băgat în grevă 80.000 de cadre medicale şi personal tehnic. În acest moment, sistemul medical este blocat. Revendicările salariale sunt legitime, iar PSD le va susţine urgent în Parlament pentru a rezolva problema şi a încheia greva. Vom veni cu soluţii pentru ca cei care au grijă de sănătatea noastră să fie respectaţi. Medicii trebuie să simtă în buzunarele lor că fac parte din clasa de mijloc", a scris Liviu Dragnea, pe Facebook.

Sindicaliştii membri ai Federaţiei Sanitas au declanşat luni, de la ora 7:00, greva generală în toate spitalele din ţară ca urmare a faptului că nu au ajuns la o soluţie cu autorităţile pe Legea salarizării unitare.

Activitatea medicală va fi asigurată doar pentru urgențe.

Acesta este ultima etapă a acţiunilor de protest ale Federaţiei, care au fost demarate în septembrie, prin organizarea, în fiecare zi de marţi, a unei acţiuni denumite generic „O marţi a Sanitas”, pe 20 septembrie fiind pichetat Ministerul Muncii, pe 27 septembrie Ministerul Finanţelor Publice, pe 4 octombrie Ministerul Sănătăţii şi pe 11 octombrie Palatul Parlamentului.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea 100 de minute
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close