Antena 3 CNN Politică 100 de minute. Lucian Bolcaş: Ne îndreptăm de la "staatsrecht" spre "polizeirecht"

100 de minute. Lucian Bolcaş: Ne îndreptăm de la "staatsrecht" spre "polizeirecht"

100 de minute. Lucian Bolcaş: Ne îndreptăm de la "staatsrecht" spre "polizeirecht"
Sursa foto: Foto: VideoNews
27 Mai 2015   •   18:09
Scrisoarea lui Călin Popescu Tăriceanu prin care îi cerea lui Klaus Iohannis să-i ceară demisia preşedintei Înaltei Curţi demisia după scandalul Rarinca a provocat o reacţie dură din partea CSM care a anunţat sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru preşedintele Senatului. 
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de miecuri a emisiunii "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3. 
 
Avocatul Lucian Bolcaş a explicat că i se pare că statul român evoluzează spre o altă pantă.
 
"Aici mie mi se pare că cel mai mare jurist al ultimelor luni este Izaura. Care a spus foarte frumos "Ne-a făcut şantaj cu banii noştri". S-ar părea că acest caz se reproduce la nivelul ICCJ şi această nefericită doamnă, Rarinca, care a ajuns după şase luni să fie achitată. Poate ar fi trecut nebăgat în seamă acest caz, dacă nu ne aflam în prezenţa şefei ICCJ. Am impresia că din frumoasa teorie a statului de drept, din secoul XIX, ne îndreptăm spre sfârşitul acestui "staatsrecht" şi ne îndreptăm spre "polizeirecht". Cât despre domnul Danileţ, eu nu pot să comentez declaraţiile acestuia."
 
În schimb, senatorul PNL, Cristian Bodea, a explicat că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a greşit când a trimis scrisoarea în care cere demisia preşedintei ICCJ.
 
"Domnul Tăriceanu, cu ceilalţi patru parlamentari de la PLR nu avea de ce să se bage în această speţă. Este o problemă internă a justiţiei. La fel cum eu nu sunt de acord ca cineva din justiţie să vină să îmi dicteze ce să fac, la fel nici noi nu putem să cerem demisia lui cutare şi cutare. Suntem două puteri egale şi nu este corect să ne amestecăm. Dar Tăriceanu a exagerat", a explicat Bodea. 
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close