Antena 3 CNN Politică 100 de minute: Nicușor Dan, despre o candidatură a lui Dacian Cioloș pe listele USB-USR

100 de minute: Nicușor Dan, despre o candidatură a lui Dacian Cioloș pe listele USB-USR

100 de minute: Nicușor Dan, despre o candidatură a lui Dacian Cioloș pe listele USB-USR
Sursa foto: Foto: Nicusor Dan/Facebook
11 Aug 2016   •   17:20

Președintele USR Nicușor Dan a comentat, într-o intervenție telefonică la 100 de minute, de la Antena 3, declarațiile făcute de Robert Turcescu privind o eventuală candidatură a lui Dacian Cioloș pe listele USB-USR.

”Nu au fost discuții de tipul asta, nici de la domnul Dacian Cioloș către noi, precum nici de la noi către Dacian Cioloș. Au fost discuții tehnice cu câțiva miniștri, dar care țin de activitatea noastră din consilii”, a spus Nicușor Dan, la Antena 3.

Cu toate acestea, Nicușor Dan a afirmat că nu s-ar împotrivi ca Dacian Cioloș să candideze pe listele partidului pe care îl conduce, însă nu s-a făcut nicio ofertă până acum.

”Nu suntem oamenii lui Iohannis. Suntem pur și simplu niște oameni care am decis să intrăm în politică pentru că lucrurile nu merg”, a mai spus Nicușor Dan.

Declarația lui Robert Turcescu: ”Eu cred că premierul Dacian Cioloş se pregăteşte să candideze în această toamnă, probabil pe listele USB-USR. Şi că alături de el vor intra în politică pe listele aceluiaşi partid şi alţi membri tehnocraţi ai actualului cabinet. La PNL Cioloş nu se va duce pentru că Iohannis îşi doreşte să facă din USB-USR ceea ce este ALDE pentru PSD: un partid de sprijin pentru o eventuală guvernare liberală. Ca să decoleze cât de cât în aceste alegeri generale, Nicuşorul şi Clotilda nu sunt suficienţi pentru USB-USR. E nevoie de mai mult şi acel "mai mult" ar putea fi Cioloş. Care, în ciuda declaraţiilor că nu candidează în această toamnă, ar putea fi înduplecat de "rugăminţile" unei mari coaliţii a societăţii civile care să-i ceară să intre în jocul politic pentru a opri, desigur, regruparea unei "coaliţii a penalilor". De altfel, pentru orice minte lucidă, e clar că singura variantă de a-l mai vedea pe Cioloş la Palatul Victoria ca prim-ministru după alegerile generale e aceea în care îşi asumă un rol politic. Partea cu tehnocratul/tehnocraţia nu mai ţine din decembrie încolo. Tic-tac, tic-tac”.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close