Antena 3 CNN Politică 100 de Minute. Partidele care au fost la putere în urma alegerilor din anii precendenţi

100 de Minute. Partidele care au fost la putere în urma alegerilor din anii precendenţi

100 de Minute. Partidele care au fost la putere în urma alegerilor din anii precendenţi
10 Iun 2014   •   17:31

Au trecut doi ani de la alegrile locale, un prim moment de glorie al alianţei USL  când toată harta politică era cu totul altfel construită.

După numai doi ani se încearcă refacerea alianţelor, se găsesc soluţii şi se promite PPDD acolo unde PSD are preşedintele consiliului judeţean,  va primi un post de vicepreşedinte al consiliului PPDD.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că, din punctul său de vedere, cooptarea PPDD la guvernare ar fi un dezastru, ca imagine, şi că nu este de acord cu aceasta, el precizând că fără votul coaliţiei nu ar trece de Parlament o astfel de formulă.
   
Întrebat dacă, din punctul său de vedere, ar fi oportună cooptarea PPDD la guvernare, preşedintele UDMR a spus: "Din punctul meu de vedere, nu. Dar acesta este punctual meu de vedere, fiindcă, din punctul de vedere al imaginii, ar fi un dezastru. Şi nici nu este nevoie", a declarat Kelemen Hunor.
   
El a adăugat că, la nivel local, fiecare face înţelegeri, dar "la nivel guvernamental, în coaliţie, a spus public că nu este de acord, pentru că ar fi o greşeală".
   
"Nu am discutat cooptarea PPDD la guvernare, premierul a ieşit şi a spus că au fost nişte discuţii, dar nu ne-a cerut o discuţie mai profundă. Asa înseamnă că în acest moment nu este de actualitate, fiindcă, oricum, fără voturile coaliţiei, nu se poate trece prin Parlament", a spus Kelemen Hunor.
   
El a precizat că premierul nu a solicitat votul UDMR şi nici acordul partidului, pentru că au fost nişte discuţii mai mult pentru autorităţile locale.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close