Antena 3 CNN Politică 100 de minute: Reprezentantul ambasadei SUA, vizită la Guvern

100 de minute: Reprezentantul ambasadei SUA, vizită la Guvern

100 de minute: Reprezentantul ambasadei SUA, vizită la Guvern
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Iul 2015   •   17:52

Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri pe lângă Ambasada SUA la Bucureşti, a fost filmat astăzi intrând la Guvern.

 
Încă nu se ştie motivul vizitei ambasadorului la Guvern, iar poziţia oficială a ambasadei americane a fost de a respecta confidenţialitatea discuţiilor.
 
"Oficiali ai ambasadei se întâlnesc în mod constant cu diverşi lideri politici români pentru a discuta subiecte de interes comun. Nu facem public conţinutul acestor întâlniri", se arată în comunicatul oficial.
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de marţi a emisiunii "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3. 
 
Senatorul PSD Daniel Savu a explicat că, cel mai probabil, a fost o întâlnire pentru a transmite un mesaj de siguranţă.
 
"Au vrut să aibă o clarificare directă într-o discuţie cu premierul, privind ce se întâmplă la Guvern. După această întâlnire premierul a avut un mesaj clar la ambasada Franţei. Guvernul este stabil, România are cea mai mare creştere economică din România. Informaţii pe surse au mai apărut. SUA"
 
Deputatul UNPR Ion Răducanu a explicat, însă, că ar fi vrut să existe o discuţie cu americanii bazat pe raportul Departamentului de Stat american, referitor la justiţia din România. 
 
"Eu m-aş bucura să se fi dus la domnul Ponta şi să discute mai degrabă pe raportul devastator al Departamentului de Stat despre justiţia din România. Era bine să discute cu Ponta, să vadă cum se rezolvă problemele. Raportul nu este făcut de România. Eu aş fi fost bucuros să rezolve problema aia. Astăzi, la CCR, un alt articol din Codul Penal a fost declarat neconstituţional, deci 20 până la ora asta."
 
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a opinat că noua calitate a premierului, de inculpat, a trezit probabil puţină îngrijorare din partea americanilor, care îşi doresc un partener stabil în regiune.
 
"Noua calitate de inculpat a premierului generează probabil îngrijorare. Nu ştiu ce a discutat cu Dean Thompson. E clar că discuţiile sunt confidenţiale, dar lucrul de care suntem siguri este că România este principalul pion de stabilitate din regiune şi americanii îşi doresc în această ţară nişte parteneri adevăraţi. Situaţia de inculpat generează tensiune şi poate chiar puţină tensiune socială."

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close