Antena 3 CNN Politică 100 de minute. Scandal între PSD şi PNL pe tema bugetului

100 de minute. Scandal între PSD şi PNL pe tema bugetului

23 Dec 2014   •   19:09
Disputele din Parlament dintre putere şi opoziţie, pe legea bugetului dar şi pe alte proiecte de lege nu par să se termine. Bugetul, pe de-o parte contestat de PNL, este esenţial pentru buna funcţionare a statului de la 1 ianuarie, conform PSD
 
"Dacă Guvernul ar fi respectat prevederile legale, dezbaterea ar fi fost mai rapidă. Nu e vorba neapărat despre asta, dar e vorba despre lipsa strategiei fiscal-bugetare, de exemplu. E vorba despre lipsa de corelaţie dintre buget şi strategia fiscal-bugetară, care duce la a avea un buget, dar un buget care nu indică nimic. Dacă am respecta acest principiu, am avea o viziune. Ăsta este un buget făcut ", a explicat Mihai Voicu, în emisiunea "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3. 
 
Pe de altă parte, Gabriela Firea, purtător de cuvânt al PSD, a explicat că există o foarte mare diferenţă între discursul lui Iohannis, din timpul campaniei electorale şi mesajele transmise de comunicatorii PNL, referitoare la planurile pentru viitorul ţării.
 
"Eu observ o diferenţă foarte mare între discursul PNL şi cel al preşedintelui Iohannis, din campanie. S-a spus de către comunicatorii PNL că acest Guvern nu are sau nu a prezentat strategia fiscal-bugetară. Le reamintesc că împreună am prezentat, la instalarea guvernului Ponta 1, strategia fiscal-bugetară 2013 - 2015, deci valabilă până la 31 decembrie 2015. La prezentarea bugetului în Parlament, premierul a subliniat această actualizare. Noi suntem în interiorul acestei strategii, analizată şi susţinută de Consiliul Fiscal cu sfaturi. Ne învârtim în jurul unor contestaţii care par că ar avea o bază economică, dar sunt doar şicane la adresa Guvernului. Sper că CCR va găsi că această lege este constituţională."
 

×
Parteneri
Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni! Un pilot a leșinat!
x close