Antena 3 CNN Politică 100 de minute. Scandal între PSD şi PNL pe tema bugetului

100 de minute. Scandal între PSD şi PNL pe tema bugetului

100 de minute. Scandal între PSD şi PNL pe tema bugetului
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Dec 2014   •   19:09
Disputele din Parlament dintre putere şi opoziţie, pe legea bugetului dar şi pe alte proiecte de lege nu par să se termine. Bugetul, pe de-o parte contestat de PNL, este esenţial pentru buna funcţionare a statului de la 1 ianuarie, conform PSD
 
"Dacă Guvernul ar fi respectat prevederile legale, dezbaterea ar fi fost mai rapidă. Nu e vorba neapărat despre asta, dar e vorba despre lipsa strategiei fiscal-bugetare, de exemplu. E vorba despre lipsa de corelaţie dintre buget şi strategia fiscal-bugetară, care duce la a avea un buget, dar un buget care nu indică nimic. Dacă am respecta acest principiu, am avea o viziune. Ăsta este un buget făcut ", a explicat Mihai Voicu, în emisiunea "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3. 
 
Pe de altă parte, Gabriela Firea, purtător de cuvânt al PSD, a explicat că există o foarte mare diferenţă între discursul lui Iohannis, din timpul campaniei electorale şi mesajele transmise de comunicatorii PNL, referitoare la planurile pentru viitorul ţării.
 
"Eu observ o diferenţă foarte mare între discursul PNL şi cel al preşedintelui Iohannis, din campanie. S-a spus de către comunicatorii PNL că acest Guvern nu are sau nu a prezentat strategia fiscal-bugetară. Le reamintesc că împreună am prezentat, la instalarea guvernului Ponta 1, strategia fiscal-bugetară 2013 - 2015, deci valabilă până la 31 decembrie 2015. La prezentarea bugetului în Parlament, premierul a subliniat această actualizare. Noi suntem în interiorul acestei strategii, analizată şi susţinută de Consiliul Fiscal cu sfaturi. Ne învârtim în jurul unor contestaţii care par că ar avea o bază economică, dar sunt doar şicane la adresa Guvernului. Sper că CCR va găsi că această lege este constituţională."
 

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close