Antena 3 CNN Politică 141 de deputaţi PSD şi PNL cer Parlamentului crearea unei comisii de anchetă pe Măsura 322

141 de deputaţi PSD şi PNL cer Parlamentului crearea unei comisii de anchetă pe Măsura 322

141 de deputaţi PSD şi PNL cer Parlamentului crearea unei comisii de anchetă pe Măsura 322
18 Iun 2010   •   17:12

Opoziţia a depus la Camera Deputaţilor o cerere semnată de 141 de deputaţi ai PNL şi PSD privind înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru verificarea modalităţii de atribuire a proiectelor pentru acordarea fondurilor europene pe Măsura 322, a anunţat vineri, deputatul liberal Ciprian Minodor Dobre

Solicitarea vine după scrisoarea pe care a adresat-o preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, la începutul săptămânii, pe această temă şi alte demersuri, făcute de europarlamentarul Ramona Mănescu.

"Ieri (joi - n.r.) am reuşit să depunem la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor cu numărul 51/2855/17 iunie 2010 cererea către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor privind înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea modalităţilor de atribuire şi calificare a proiectelor pentru acordarea fondurilor europene pe Măsura 322, în perioada 2009-2010. Această cerere a fost semnată de 141 de deputaţi PNL şi PSD. (...) Sper să fie supusă votului plenului înfiinţarea acestei comisii, săptămâna viitoare", a spus Dobre.

El a adăugat că speră ca demersul celor 141 de deputaţi PNL şi PSD să fie încununat de succes, astfel încât să se constituie comisia pe Măsura 322 şi să se poată spera că se va afla "de ce în România se schimbă regulile în timpul jocului, de ce trebuie să faci drum, dacă ai în proiect apă şi canalizare".

"Cred că de fapt vom reuşi să aflăm cine urmează să câştige aceste contracte, de ce un kilometru de drum în România costă de patru ori mai mult decât oriunde în UE, de ce anumiţi bani trebuie să se întoarcă către cei care au finanţat campania PD în 2008-2009", a conchis Dobre.

Măsura 322 "Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale" se încadrează în Axa III ? "Calitatea vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale" şi are ca obiective îmbunătăţirea infrastructurii în spaţiul rural, îmbunătăţirea accesului la servicii de bază pentru populaţia rurală, creşterea numărului de sate renovate şi creşterea numărului de obiective de patrimoniu din spaţiul rural. Fondurile totale alocate Măsurii 322 se ridică la 1,54 miliarde de euro, din care 20 la sută contribuţia Guvernului României şi 80 la sută contribuţia Uniunii Europene.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: deputati
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close