Antena 3 CNN Politică 2015- război sau pace? Bogdan Aurescu: România se află într-o situaţie bună din punctul de vedere al securităţii

2015- război sau pace? Bogdan Aurescu: România se află într-o situaţie bună din punctul de vedere al securităţii

2015- război sau pace? Bogdan Aurescu: România se află într-o situaţie bună din punctul de vedere al securităţii
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    18 Ian 2015   •   17:35

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, într-un interviu pentru "Secvenţial", că România se află într-o situaţie bună din punctul de vedere al securităţii, adăugând că există un interes în creştere al partenerilor americani pentru investiţii în ţara noastră.

"Un stat care este mai sigur şi care are proiecte de securitate cu Statele Unite beneficiază şi de o încredere mai mare din partea investitorilor străini, inclusiv din partea investitorilor americani", a spus ministrul.

"Este un lucru constatat deja că după semnarea acordului de înfiinţare pe teritoriul României a sistemului antirachetă a existat o creştere a interesului investitorilor americani", a mai spus el.

Potrivit lui Bogdan Aurescu, anul 2015 a început în forţă din punctul de vedere al relaţiilor internaţionale.

El a amintit de vizita Victoriei Nuland, asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, şi a afirmat că a fost o vizită extrem de substanţială dar şi relaxată în acelaşi timp.


Foto: MAE

"A fost o vizită importantă pentru că s-a desfăşurat la începutul acestui an în care aniversăm 135 de ani de relaţii diplomatice între România şi SUA", a precizat Aurescu.

"Am fost asigurat că se vor lua măsuri de grăbire a numirii unui ambasador american la Bucureşti în aşa fel încât să existe o reprezentare corespunzătoare", a adăugat ministrul.


Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Secvenţial cu Adrian Ursu".

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close