Antena 3 CNN Politică 3.396 de amendamente la buget respinse pe bandă rulantă în numai o oră în Parlament

3.396 de amendamente la buget respinse pe bandă rulantă în numai o oră în Parlament

3.396 de amendamente la buget respinse pe bandă rulantă în numai o oră în Parlament
Sursa foto: Parlament
14 Ian 2010   •   13:23

Performanţă notabilă în plenul Parlamentului. După ce timp de două zile dezbaterile din legislativ, s-au mişcat cu vitea melcului pe articolele din proiectul de buget de stat, anunţul social-democraţiilor că nu-i vor mai susţine în plen miile de amendamente respinse a dat aripii procedurii de adoptare a acestui act normativ. Bugetul MDRT a fost aprobat cu 182 voturi "pentru", 112 "împotrivă" şi 3 abţineri. Bugetul MDRT va fi în 2010 de 2,645 miliarde lei, faţă de 3,882 miliarde lei, cât au avut, cumulat, Ministerul Turismului şi Ministerul Locuinţei şi Dezvoltării Regionale, în 2009.

În numai o oră au fost respinse 3396 de amendamente formulate la nivelul bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. Doar un singur amendament a fost acceptat, el privind redistribuirea unei sume de 500.000 de lei de la o direcţie la alta, necesară finalizării tehnologiei de reabilitate seismică a clădirilor şi structurilor vulnerabile la seism pe anul 2010 şi pentru elaborarea noilor coduri de proiectare antiseismică

În aceste condiţii este de aşteptat ca restul amendamentelor Opoziţiei să fie respinse în regim fulger în plenul legislativului reunit şi bugetul adoptat în timp util spre a fi prezentat delegaţiei FMI care va veni mâine la Bucureşti pentru a se întâlni cu guvernul Boc pe tema angajamentelor asumate de România prin acordul de împrumut.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: buget
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close